RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Havarert skip slepes av korallrev i Australia

Sydney (NTB-DPA): Arbeidet med å slepe fri det kinesiske lasteskipet som havarerte ved Great Barrier Reef i Australia, er i gang.

Det er lagt ut sperringer rundt Shen Neng 1 for å hindre at det lekker mer olje ut av skipet.

I underkant av 4 tonn brenselolje har allerede lekket ut av det 230 meter lange skipet som har rundt 950 tonn olje og 65.000 tonn kull om bord.

Skipet gikk lørdag på grunn på verdens største korallrev, Great Barrier Reef, utenfor den australske delstaten Queensland.

Før Shen Neng 1 blir slept av korallrevet, skal oljen om bord pumpes over i et annet skip som ligger ved siden av. Dette vil gjøre Shen Neng 1 lettere og samtidig hindre oljesøl om skipet skulle få skader når det blir slept av revet.

Delstatsminister i Queensland, Anna Bligh, sier at Cosco Group som eier Shin Neng 1, må forberede seg på å betale for opprenskningsarbeidet. Selskapet kan i tillegg vente seg en bot på 1 million australske dollar, drøye 5,5 millioner kroner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere