RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Havarikommisjonen: - Umulig å styre helikopteret

KVEILET RUNDT ROTORMAST: Hovedrotorhodet på ambulansehelikopteret som styrtet ved Sollihøgda tirsdag, fotografert i Havarikommisjonens lokaler på Kjeller i Lillestrøm. De røde pilene markerer bruddene på kontrollstagene som formodentlig oppsto da helikopteret kolliderte med en høyspentledning. Kontrollstagene regulerer vinkelen på rotorbladene. Deler av høyspentledningen sees kveilet rundt rotormasten.
KVEILET RUNDT ROTORMAST: Hovedrotorhodet på ambulansehelikopteret som styrtet ved Sollihøgda tirsdag, fotografert i Havarikommisjonens lokaler på Kjeller i Lillestrøm. De røde pilene markerer bruddene på kontrollstagene som formodentlig oppsto da helikopteret kolliderte med en høyspentledning. Kontrollstagene regulerer vinkelen på rotorbladene. Deler av høyspentledningen sees kveilet rundt rotormasten. Foto: Statens havarikommisjon for transport (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Sollihøgda (NTB): Ifølge Havarikommisjonen var det umulig å styre luftambulansehelikopteret etter sammenstøtet med høyspentledningene ved Sollihøgda.

De første undersøkelsene av helikopteret som styrtet ved Sollihøgda tirsdag, viser at høyspentledningene traff helikopteret på flere steder.

En av linjene kveilet seg rundt hovedrotoren på en slik måte at det ble umulig å kontrollere helikopteret, skriver Statens Havarikommisjon for Transport i en pressemelding.

Havarikommisjonens arbeid videre vil blant annet fokusere på vitnesamtaler og video av ulykken, samt en kartlegging av kommunikasjon og flyforholdene i forkant av ulykken.

Flygeren Bjørn Nergård (52) og legen Anders Rostrup Nakstad (38) mistet livet da helikopteret fra Norsk Luftambulanse styrtet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere