Gå til sidens hovedinnhold

Havarikommisjonen gjør observasjoner på ulykkesstedet i Alta sammen med politiet

Havarikommisjonen skal gjøre observasjoner av ulykkesstedet i Alta sammen med politiet søndag. De har med seg tre ansatte og får forsterkninger mandag.

Da NTB lander på flyplassen i Alta søndag morgen, blir det avholdt ett minutts stillhet for å markere helikopterulykken som kostet seks mennesker livet.

Avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i Havarikommisjonen ankom Alta søndag morgen. De skal så raskt som mulig dra til åstedet sammen med politiet.

– Planen for i dag er at vi nå koordinerer med politiet og drar til ulykkesstedet og gjør det vi kan gjøre av observasjoner. Det kommer flere i morgen for å bistå oss i arbeidet, sier han til NTB.

Søndag morgen ble det bekreftet at alle seks personene om bord på helikopteret omkom i ulykken.

Selskapet Helitrans, som var eier av ulykkeshelikopteret, har en flåte på 25 helikoptre, til Dagbladet sier de at helikoptrene settes på bakken midlertidig etter ulykken.

Les også: Helitrans setter alle helikoptrene på bakken etter Alta-ulykken

Usikker tidsplan

De er søndag på plass i Alta med tre personer. Det er foreløpig ikke avklart hvor lenge de vil være på ulykkesstedet eller hva de skal gjøre med vraket.

Det skal komme ytterligere tre eller fire personer fra Havarikommisjonen mandag.

Det skal også være kriminalteknikere fra politiet og tre eksperter fra Kripos i Alta i forbindelse med ulykken.

Les også

Seks personer omkom i helikopterulykken i Alta

Bekreftet seks omkomne

Fire ble bekreftet omkomne, mens en person ble sendt til sykehus og en var savnet. De to siste ble senere bekreftet omkommet.

I tillegg til piloten, som var svensk statsborger, var det fem unge personer i 20-årene fra Alta om bord da ulykken fant sted.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken