*Nettavisen* Nyheter.

Håver inn på Britneys ulykke

FÅR SNAKKE MED SØNNENE: Retten har gitt Britney lov til å ha telefonkontakt med barna sine. Foto: (Stella)

Hver gang Britney Spears synker til lavere nivåer, er det noen som fryder seg.

29.01.08 21:34

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

For et økende antall personer og forretninger, handler sagaen om Britney kun om penger, skriver Associated Press tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Da en krangel om foreldreretten utviklet seg til en tre timer lang konfrontasjon i Britneys hjem 3. Januar, ble politi- og brannmenn presset på vakt. TV-stasjoner sendte opp helikoptre, og nyhetsankere i kabelTV-nyhetene rapporterte direkte fra stedet. Associated Press hadde selv to reportere som arbeidet på saken, med redaktører på begge sider av landet som oppdaterte syv ganger gjennom natten.

Millionindustri
Spears er bare en av mange stjerner som driver den voksende kjendisindustrien, som skaper millioner av dollar. Men Britney- historien er spesielt blitt en sak selskapene profitterer på.

- Britney er den man kan tjene mest på der ute akkurat nå, og det har hun vært det siste året, sier grunnleggeren av paparazzibyrået X17, François Navarre til Associated Press.

Leverer det paparazziene vil ha
Britney ble overskriftene ingen kunne miste, da hun tok ut skilsmisse fra mannen sin Kevin Federline i november 2006. Siden den gang har hun blant annet vært inn og ut av rehabiliteringssentre, barbert hodet sitt, blitt arrestert etter en trafikkulykke, og nå sist, mistet samværsretten med barna sine.

- Produkter for den tabloide industrien er det uvanlige, og Britney har levert dette konsekvent, sier Dan Smith, rektor på Kelley School of Business på Indiana University, til Associated Press.

Sladder øker salget
På en tid der forbruket av reklame i tradisjonelle medier synker, gjør kjendissladder at ukeblader som Star, Us Weekly og In Touch Weekly vokser. Det hjalp aviskioskene å øke salget av ukeblader med en prosent, til over 2 millioner dollar i første halvdel av 2007.

US Weekly har hatt Britney Spears på forsiden i nesten to tredeler av deres blader det siste året, og hvert eneste av de siste 14 numrene. People hadde Spears på coveret ti ganger de siste 15 månedene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag