RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håver inn på Jens & co.

Sist oppdatert:
Selv om regjeringens popularitet daler, skinner solen på Soria Moria.

Det går den veien høna sparker for regjeringen Stoltenberg. I alle fall hvis man skal tro meningsmålingene. Torsdag ble det presentert en ny meningsmåling som viste at Frp var større enn de tre regjeringspartiene.

NA24 – din næringslivsavis

Statsminister Jens Stoltenberg er stadig i media og påpeker at regjeringen oppfyller Soria Moria-erklæringen. Men oppslutningen om den rødgrønne regjeringen bare daler.

Slik er det derimot ikke for Soria Moria konferansesenter. Her skyter inntektene i været.

Siden valget i 2005 og fremleggelsen av Soria Moria-erklæringen til den rødgrønne regjeringen har Soria Moria Den norske Lægeforenings konferanse- og utdanningssenter stadig økt inntektene.

Snudde til pluss
I 2005 var inntektene til konferansesenteret på 55,1 millioner kroner, og årsresultatet før skatt endte på 3,4 millioner kroner i minus.

Allerede året etter snudde det for Soria Moria. I 2006 vokste inntektene til 62, 7 millioner kroner, og tap ble til et overskudd på 2,5 millioner.

Slik har det bare fortsatt. Regnskapet for 2007 viser at konferansesenteret økte inntektene med over ni millioner kroner til 71,8 millioner. Resultatet gikk derimot ørlite grann ned, til 2,2 millioner kroner. Det svakere resultatet skyldes blant annet at over seks millioner kroner ble brukt på å renovere kjøkkenet. Selskapet er organisert som en stiftelse som er eid av Den norske Legeforening.

Klar effekt
«Soria Moria» er blitt en velbrukt term etter 2005. Et søk i mediearkivet Retriever viser at «Soria Moria» får 11.427 treff siden august 2005, altså en måned før valget, og fram til i dag, i et søk blant 30 norske aviser.

Daglig leder ved konferansehotellet, Marie Wærstad, tror absolutt den massive medieomtalen har hatt en effekt.

- Vi har helt klart fått en del trafikk fordi vi har blitt mer omtalt og blitt mer kjent. Tidligere er det ikke så mange som har kjent til oss. Så dette kan absolutt hatt en positiv effekt, selv om det nå begynner å bli noen år siden regjeringserklæringen, mener Wærstad.

Tøffere konkurranse
Ifølge Wærstad brukes overskuddene til å rehabilitere og oppgradere konferansehotellet.

- Vi tror konferansetrafikken fremover vil holde seg stabil, eller at vi får en liten nedgang. Det kommer også flere direkte konkurrenter til oss i tiden fremover, sier Wærstad.

- Det er nesten så du håper på ny rødgrønn valgseier neste år?

- Når du ser hvem som er gjester her på huset, så er det mest folk som kommer igjen. Derfor tror jeg ikke det spiller noen rolle hvem som vinner, mener Wærstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere