*Nettavisen* Nyheter.

Havnet i slåsskamp om stripper

Foto: Magne Turøy/bergensavisen

En 31 og 53 år gammel mann ble voldelige utenfor en nattklubb i Tsjekkia.

12.05.11 22:10

I en fersk dom fra Aust-Telemark tingrett er den 31 år gamle mannen fra en liten kommune i Vest-Agder fylke dømt for vold mot den 53 år gamle telemarkingen.

Den 31 år gamle sørlendingen er dømt til fengsel i 60 dager, samt til å betale 4000 kroner i saksomkostninger, skriver Telemarksavisa.

Nektet straffskyld
Dommen fra dommerfullmektig Heidi Gutterud Neumann og meddommerne Grete Forberg og Ernst Valen er noe mildere enn aktors påstand.

Aktor i saken, politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter, mente at 90 dagers fengsel var passende straff.

Voldsepisoden 31-åringen nå er dømt for skjedde utenfor en nattklubb i en by i Tsjekkia natt til lørdag 18. september i fjor.

Fornærmede og tiltalte var ikke i samme reisefølge, og de kjenner heller ikke hverandre.

31-åringen nektet straffskyld da han forklarte seg i retten.

- Plukket på jenta
31-åringen forklarte at han reagerte på den fornærmedes oppførsel da det ble bestilt noen damer til å strippe på spisestedet, og at han syntes den fornærmede var ekkel overfor disse damene.

31-åringen hevdet at den fornærmede 53-åringen bar ei ung jente som så døddrukken ut, ut av nattklubben.

- Tiltalte forklarte at han kort tid etter gikk ut av nattklubben, og at han da ble oppmerksom på at fornærmede plukket eller pelte på den samme jenta som fornærmede hadde båret ut av nattklubben, heter det i dommen.

31-åringen forklarte videre at de to havnet i en krangel, samt at han hadde dytta til 53-åringen. Men han nektet for at han hadde sparket eller slått.

- Jeg hjalp henne
Den 53 år gamle telemarkingen bekreftet at det ble bestilt strippere, og at han hadde spurt damene om de var villige til å strippe på bordene.

Men hans versjon videre var at ei av jentene så veldig sliten ut, og at han ville hjelpe henne ut slik at hun skulle få litt frisk luft.

53-åringen forklarte videre at 31-åringen kom ut, og at han var helt uregjerlig.

Videre forklarte 53-åringen at han ble både slått og kneet av 31-åringen.

Et vitne forklarte i retten at han hadde observert en krangel mellom den fornærmede og den tiltalte.

Tilsto for kjæreste
Retten har også vektlagt forklaringa til 31-åringens kjæreste, som har forklart at 31-åringen har erkjent overfor henne at han hadde slått til 53-åringen.

- På denne bakgrunn finner retten helt å kunne utelukke at fornærmede er påført skaden beskrevet i tiltalebeslutninga på annen måte enn ved voldsutøvelse fra tiltalte. Etter dette har retten funnet det bevist utover enhver rimelig tvil, at tiltalte forsettlig har slått fornærmede i ansiktet med knyttneven, og brukt kneet mot ansiktet hans, og ved denne handlinga påført fornærmede nesebrudd med forskyvning av benfragmenter ved neseroten, heter det i dommen.

Les flere saker fra Telemarksavisa her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.