RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hawaiis nye pantelov i havn

Sist oppdatert:
Det amerikanske ferieparadiset Hawaiis nye pantelov trer nå ikraft etter at guvernør Linda Lingle har signalisert at hun ikke legger ned veto mot loven som tidligere i år ble vedtatt av delstatsforsamlingen
Dermed er det klart at delstaten vil finansiere en incentivpakke for ferieparadisets dagligvarebutikker, som tar sikte på å bedre tilgjengeligheten av panteautomater.

Lovtillegg skal være første gang en amerikansk delstat går så langt i innsatsen for å øke resirkuleringen av drikkevareemballasje. Det er fortsatt et fåtall av de amerikanske delstatene som faktisk har en panteordning.

Bakgrunnen for at Hawaii nå vil subsidiere panteautomater er at butikkjede så langt ikke har investert i automater, noe som har ført til at forbrukerne har vært nødt til å dra til utplassert resirkuleringssentre som i hovedsak ligger langt fra de tettbygde områdene.

Butikkene vil nå enten få direkte subsidier og skattekreditter ved installering av automater.

Tomra solgte i fjerde kvartal i fjor 66 maskiner via sin distributør Reynolds Recycling på Hawaii. Totalmarkedet er anslått til 1.000-1.500 maskiner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere