Gå til sidens hovedinnhold

HBO lager norsk serie

Folkene bak Lillyhammer står bak satsingen.

HBO kommer snart med sin første norske TV-serie, en serie som vil bli vist både i Norge, USA og Europa.

Serien som kommer er en slags science fiction-serie. I en slags nåtid begynner kraftige lysglimt å vise seg i havet, og mennesker fra fortiden ankommer tiden vår.

Disse menneskene er fra steinalderen, vikingtiden og sent på 1800-tallet. De blir satt sammen i integrasjonsprogram og en kvinne fra vikingtiden (Krista Kosonen) blir satt sammen med en nåtids-politi (Nicolai Cleve Broch). De avdekker at det er en konspirasjon bak det hele.

Beforeigners er en serie fra Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, skaperne av den internasjonale suksessen Lilyhammer. De to er fornøyd med samarbeidet med HBO:

- Serien utforsker hva en bølge av immigranter fra fortiden ville gjort med dagens samfunn. Det har vært en glede å utvikle Beforeigners-universet sammen med våre kreative samarbeidspartnere i HBO, og vi ser frem til å sette denne historien ut i livet sammen med regissør Jens Lien.

Regissør Jens Lien har laget ting som Jonny Vang og Den Brysomme Mannen.

Nettavisen har en podcast om serier kalt Serieguiden. Du kan finne den i iTunes eller din favorittapp, eller bare klikke under for å høre den:

Kommentarer til denne saken