(Spill): Xbox 360s nedlastingstjeneste for film og TV har til nå ikke vært tilgjengelig i Norge, men under pressekonferansen på E3 2009 annonserte Microsoft at tjenesten skal lanseres i hele Norden.

- Det betyr at alle norske medlemmer av Xbox Live nå kan streame film direkte på TV-en via onlinetjenesten. Det ble også kunngjort at Microsoft som først i verden nå vil tilby streamede filmer på 1080p og med 5.1 surroundlyd, skriver selskapet i en pressemelding.

300 filmer

Videotjenesten skifter navn til Zune Video og blir tilgjengelig i løpet av høsten. Siden filmene streames er det ikke nødvendig å vente til videoen lastes ned, du kan begynne å se med en gang.

Microsoft lover dessuten «ingen forsinkelser», men krever også en bredbåndlinje på 8 Mbps for å se video i 1080p. Det ble ikke annonsert hva prisene for film og TV-show blir i Norge.

Sjef for Xbox i Storbritannia, Neil Thompson, annonserte i mars en avtale med Universal Pictures. For filmtjenesten som da ble tilbudt i utvalgte land i Europa ble filmarkivet utvidet med 30 filmer. Det totale antallet filmtitler ligger da rundt 300.

Microsoft annonserte også at tjenestene Twitter og Facebook kommer i egne versjoner til Xbox 360. Det samme gjør musikktjenesten Last.fm.

Virtuell kino

Selskapet annonserte også tjenesten Xbox Live Party hvor du ifølge pressemeldingen «kan ”gå” på kino selv om den du ønsker å gå med befinner seg på den andre siden av landet».

- Du kan med andre ord dele en film, der du med din avatar (ditt virtuelle jeg) deler opplevelsen. Du kan snakke, gråte og le deg gjennom filmen med dine venner via Voice Chat på Xbox LIVE. Det eneste som ikke kan deles er popcornet, heter det videre.

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.