RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HD-sjokk for OL-entusiast

Geir Steen-Hansen kjøpte HD-boks fra Canal Digital for å se OL i knivskarpe bilder. Det gikk ikke helt som planlagt.

(iBergen.no) For tre uker siden og i god tid før OL-ilden ble tent i Beijing gikk Steen-Hansen til innkjøp av en HD-boks fra Canal Digital til flatskjermen sin. Da lekene satt i gang frøs imidlertid HD-bildene, det smalt i høyttalerne og bildet på flatskjermen var elendig.

Hadde prøvd alt
- Jeg har prøvd både Eurosport HD og svensk TV 1 som også sender hele mesterskapet i HD, men bildene fryser med en gang. Både NRK 1, 2, 3 og TV 2 har også dårlige bilder, sier han til iBergen.no.

Uten HD-bilder på skjermen ringte han til Canal Digital sin kundeservice. Der fikk han seg to overraskelser.

- De spurte om jeg hadde sparepærer i huset, og det har jeg jo. De ba meg slukke de for å se om det ble bedre. Det ble det ikke, sier Steen-Hansen.

Har du sparepærer?
Etter spørsmålet om sparepærene spurte de om Steen-Hansen hadde internett hjemme, det kunne nemlig også være grunnen til at han ikke fikk se på de HD-kanalene han ville.

- De spurte om jeg hadde trådløst ruter i nærheten av flatskjermen og boksen, det har jeg for så vidt men i et annet rom. Jeg ble mildt sagt overrasket over spørsmålene, sier han.

Steen-Hansen fikk like etter besøk av en installatør fra selskapet som målte om signalene til sportsentusiasten var sterke nok. De var ifølge måleren svake, men innenfor det «det grønne feltet». Hvor kunne problemet ligge?

Mikrobølgeovn kan ødelegge
Pressekontakt i Canal Digital, Geir Holen, sier til iBergen.no at den mest vanlige feilen folk gjør er å ha en gammel antennekabel som går fra veggen til TV.

- Det kan høres ut som denne kunden har at det er problemer med TV-kabelen, altså den kabelen som går fra fra TV til veggen. Hvis den er slitt og gammel så kan den mottakelig for støy. Dette er et veldig vanlig problem hos mange. Det kan komme fra radiostyrte biler, mikrobølgeovn eller andre elektriske apparater, og de ødelegge signalene. De aller fleste får seg en aha-opplevelse når de faktisk bytter til den nye kabalen de fikk med i pakken, sier Holen i Canal Digital.

Knivskarpe bilder
Dagen etter at Steen-Hansen tok kontakt med iBergen.no stilte Canal Digital på døren igjen og denne gangen fant de feilen som de ikke fant første gang montøren var på besøk.

- Det hadde verken med mikrobølgeovnen, den elektriske tannbørsten eller sparepærene hans å gjøre. Vi fant en feil i forsterkeren utenfor huset som nå er fikset opp i. Det var ikke noe han kunne gjort med det, sier Holen til iBergen.no.

Men dersom du har en gammel og slitt antenneledning kan det altså være grunnen til at brødristeren eller sparepærene dine slår inn på HD-bildet og skaper støy i TV-opplevelsen din.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere