RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TA/Jarle Pedersen)

Healer dømt for overgrep

Skal ha befølt to av sine kvinnelige pasienter.

Terapeuten som tidligere er bøtelagt for seksuelle overgrep, er nå dømt til to måneder betinget fengselsstraff, samt betale en bot på 16 000 kroner for å ha befølt to kvinnelige pasienter. Det skriver Telemarksavisa.

- I skjerpende retning har retten lagt vekt på at tiltalte ved en anledning har krenket intimsfæren til 2 personer. De fornærmede gikk til alternativ behandling hos tiltalte, og tiltaltes seksuelle handlinger uten samtykke er et åpenbart tillitsbrudd og har representert en belastning for de fornærmede. Videre har retten lagt vekt på at overtredelsen skjedde i tiltaltes behandlingslokaler, hvor de fornærmede hadde grunn til å forvente trygghet mot seksuell trakassering, står det i dommen som er ført til pennen av dommerfullmektig Kari-Anne Hille Valla i Aust-Telemark tingrett.

Ifølge tiltalen skal terapeuten ha både befølt og kysset den ene av de to kvinnene på brystene under behandling. Han nektet straffskyld for dette i retten, men erkjent at han ved en behandling kysset kvinnen på brystene, men at han umiddelbart angret og ba om unnskyldning.

Den andre kvinnen nekter han også for å ha befølt, men i retten forklarte han at han bedrev massasje av brystmuskulaturen hennes og at dette var del av en behandling.

- Tiltaltes seksuelle handlinger uten samtykke er et åpenbart tillitsbrudd og har representert en belastning for de fornærmede, står det i dommen.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere