*Nettavisen* Nyheter.

Healing eller hokus pokus?

Reiki healing skal være avstressende, harmoniserende, lindre smerter eller styrke immunforsvaret. Noe skeptisk testet vi. Se bilder og resultatet.

18.01.06 08:34

(SIDE2): - Dette er ikke noe «hokus pokus». Alle har energien i seg, sier Trine Stranger ved 7.etg Kurs-og Behandlinssenter/Åndelig Sentrum på Grønland.

Virker det?
Ved Reiki Healing ligger klienten på en benk og slapper av, fult påkledd og med lukkede øyne. Reiki-energien kanaliseres gjennom kroppen ved at healeren legger hendene på forskjellige punkter på kroppen. Healingen varer en time, men side2 testet bare i et kvarter.

Noe skeptisk la jeg meg ned på en benk, med tepper og dempet musikk. Målet var å bli oppkvikket. Stranger la hendene på skuldrene mine, deretter bak hodet, på magen og føttene. Da Stranger la hendene bak hodet mitt kjente jeg en varme i hendene og det prikket i fingertuppene, men om følelsen kom fordi jeg ønsket å få en reaksjon, eller om følelsen var ekte er vanskelig å si. Noe annen reaksjon fikk jeg ikke, kanskje fordi jeg ikke klarte å slappe helt av, eller kanskje på grunn av feil innstilling. Uansett er det en merkelig følelse at en person som tror på noe større enn oss skal sende energi gjennom kroppen din.

Ikke farlig
- Jeg tenker det er noe større enn oss, noe som styrer, men det trenger ikke være noe religiøst eller en Gud, sier Stranger.

Hun påpeker at det ikke er noe farlig med healing. Energien er der for alle og alle kan lære det. Det verste som kan skje er at ingenting skjer, mener hun.

Healing skal gi ro og velvære i kropp og sinn, virke avstressende, styrke immunforsvaret og understøtte kroppen og sinnets selvhelbredende evner.

- Venninnen min var på vei til å få kraftig bihule- og øyebetennelse på nyttårsaften. Jeg ga henne healing og etter en dag var hun helt bra, sier Stranger.

Men hun legger til at hun ikke stiller noen diagnose, det er legens jobb.

Helbredelse
Healing betyr helbredelse - å gjøre hel. Healerbegrepet kom i bruk i Norge tidlig på 1980-tallet. En healer kan defineres som «en person som har en naturlig evne til å formidle eller overføre en livsenergi som kan fremme en helbredelsesprosess».

Fra de fleste kulturer kjenner man forestillingen om en vitalkraft som er tilstedeværende i alt liv og som har innvirkning på alle livsprosesser. I Kina kalles denne kraften chi, i Japan reiki, i India prana og i vestlig tradisjon vital livskraft, energeia eller ånd.

Reiki er en behandlingsmetode som ble gjenoppdaget av Dr. Mikao Usui i Japan på slutten av 1800-tallet .

7.etg Kurs-og Behandlinssenter/Åndelig Sentrum tilbyr massasje, Reiki Healing og de gir også kurs i sistnevnte.

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.