RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heathrow stenger på grunn av aske

Sist oppdatert:
London (NTB-AFP-Reuters): London-flyplassene Heathrow og Gatwick holdt stengt natt til mandag som følge av aske fra vulkanen på Island. Også lufthavna i Amsterdam blir nødt til å stenge.

Trafikken ved Heathrow og Gatwick ble innstilt klokken 2 norsk tid og var ventet å komme i gang igjen seks timer senere, ifølge det britiske luftkontrollselskapet National Air Traffic Services.

Myndighetene i Nederland opplyser at Schiphol i Amsterdam og lufthavna i Rotterdam vil holde stengt mellom klokken 6 og 14.

En rekke flyplasser i Irland, Nord-Irland, Nord-England og Skottland ble stengt søndag. Lufthavna i Dublin vil først åpne igjen midt på dagen mandag, mens Manchester, Liverpool og Birmingham ble gjenåpnet klokken 2 natt til mandag norsk tid.

Nordatlantiske overflyginger over Irland er imidlertid ikke berørt så langt.

Årsaken til de nye problemene for den europeiske luftfarten er vulkanutbruddet ved isbreen Eyjafjallajökull på Island. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere