*Nettavisen* Nyheter.

Hedda Kise utfordrer TV2-kolleger

Hedda Kise er utnevnt som ambassadør for Friluftslivets år 2005. Kise, som selv giftet seg i skogen, takker med å invitere TV 2-kolleger på stafett.

04.05.05 12:03

(SIDE2): Kise har hatt suksess med tv-serien «Turklar». Gjennom programmet har hun vært en god rollemodell for barn, yngre ungdom og spesielt småbarnsforeldre og kvinner, mener Friluftslivets år 2005. Derfor har de nå valgt henne til ambassadør - den første i sitt slag.

- Det er en anerkjennelse av programmet. Og personlig følte jeg at utnevnelsen og oppgaven passet meg veldig godt. Med en gang fikk jeg en masse ideer om hva jeg kan gjøre, sier Hedda Kise til Side2.

Utfordrer TV 2-kolleger

For å skape interesse for friluftsliv, planlegger hun nå å delta i Grensesømstafetten, som går langs hele grensen mellom Norge og Sverige. Stafetten er delt inn i etapper, og man står fritt til å velge strekk. Den avvikles mellom 6. juni og 3. desember, og det er ganske åpent når man vil gå.

- Jeg har veldig lyst til å utfordre mine kolleger i TV 2 til å bli med. Jeg har booket møte med prosjektlederen til uka og hun har lovet meg en spennende etappe, forteller Kise.

Giftet seg i skogen

Kise har de siste årene hatt stor suksess med programmene «Dyreriket» og «Turklar» på TV 2. Men også privatpersonen Kise er helt hektet på naturen.

- Jeg giftet meg i skogen. Pappa rodde meg ut i et lite tjern, frem til en øy i tjernet. Der hadde vi laget til for en egen seremoni, med stubber og sånt, uten pynt og dill. Og etterpå så rodde jeg med Lars tilbake, da, forteller hun.

- Ble bryllupsnatten tilbragt i telt da?

- Ha-ha. Nei, det ble hotell. Naturbiten var meg og luksusbiten var Lars, ler Kise.

Vil ha flere ambassadører

Posten som ambassadør for Friluftslivets år 2005 strekker seg over et år. Planen skal man utnevne en håndfull ambassadører frem mot sommeren. Oppgaven strekker seg over et år og er ulønnet. Hensikten er at den utvalgte skal inspirere med å vise ekte engasjement til friluftsliv.

Friluftslivets År er en landsomfattende dugnad der alle friluftslivsorganisasjoner, foreninger, lag og kommunale aktører kan delta med sine tilbud overfor befolkningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag