RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedensk gravlund i Oslo

Oslo (NTB): Gravferdsetaten i Oslo har sagt ja til at det hedenske trossamfunnet Bifrost får et eget gravfelt på Voksen kirkegård. Her skal det opparbeides en minnelund for dem som tror på Odin og Tor.

- Dette vil bety veldig mye for både Bifrost og for våre medlemmer, sier Stine Robertson i Bifrost til Aftenposten.

Forutsetningen er at trossamfunnet selv bekoster opparbeidelsen og at minnelunden utelukkende blir for urner.

- Såfremt en organisasjon er registrert som trossamfunn, så prøver vi å strekke oss så langt vi kan når vi får slike henvendelser, sier direktør Margaret Eckbo i gravferdsetaten.

Minnelunden, som skal formes som et skip, blir den første i sitt slag i Norge. Bifrost ser for seg at urnene blir plassert innenfor den skipsformede steinformasjonen. På steinene skal det plasseres minneplaketter over dem som er gravlagt der. Seremonien i forkant er basert på hedensk skikk og ånd.

Trossamfunnet hadde ideelt ønsket seg et område utenfor en ordinær vigslet gravlund, men er likevel fornøyd med den løsningen som gravferdsetaten har valgt. Bifrost tror heller ikke det vil komme noen reaksjoner på den hedenske minnelunden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere