*Nettavisen* Nyheter.

Heder til superheltene

Tegneserien «Watchmen» av Alan Moore og Dave Gibbons er kåret til en av det forrige århundrets 100 beste engelskspråklige bøker.

Det er det prestisjetunge Time Magazine som står bak kåringen, melder nyhetstjenesten Fantastiske Nyheter.

Watchmen er den eneste tegneserien på listen. Tegneserieboka handler om en gruppe pensjonerte superhelter, og er ifølge fagjuryens begrunnelse skrevet med en «nådeløs psykologisk realisme, med tette, overlappende intriger og nydelige, filmaktige ruter fulle av gjennomgangsmotiver. Watchmen er en spennende, hjerteskjærende leseropplevelse og et vannskille i utviklingen av et ungt medium.»

Hundre beste siden '23
Manuset er skrevet av den anerkjente tegneserieskaperen Alan Moore. Tegningene er ved Dave Gibbons.

Kåringen er gjennomført av litteraturkritikerne Lev Grossman og Richard Lacayo. De har plukket ut de hundre beste engelskspråklige bøkene utgitt siden Time kom på gaten i 1923. Listen er ikke rangert.

Helter i godt selskap
Andre bøker på listen er blant annet 1984 (George Orwell), Midnight’s Children (Salman Rushdie), Naked Lunch (William Burroughs), Neuromancer (William Gibson), Lolita (Vladimir Nabokov), Lord of the Flies (William Golding), On the Road (Jack Kerouac), The Catcher in the Rye (J.D. Salinger) og Catch-22 (Joseph Heller).

Time Magazines liste (ekstern lenke).

Fantastiske Nyheter (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.