RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Hederspris til Rike og Carlsen

Sist oppdatert:
Kjell Kristian Rike ble rørt og Jon Herwig Carlsen sang. Les også: Ledet Gullruten med blåveis

NRKs kommentator-duo Kjell Kristian Rike og Jon Herwig Carlsen stakk av med den gjeveste prisen da tv-bransjen feiret seg selv med prisutdelingen Gullruten fredag kveld.

Se video: Alle takketalene

De to trodde de var invitert til å være prisutdelere, men fikk i stedet hedersprisen av TV 2-sjef Kåre Valebrokk og kulturminister Trond Giske.

Les også: Dorthe i branndrama

En rørt Kjell Kristian Rike mente prisen først og fremst var Jon Hewig Carlsen sin.

- Det er Jon Hervig Carlsen sin pris. Han er gutten i røyken og kommer til å holde på til han er nitt år. Han har gått til helsesjekk hvert år og aldri fått en mangellapp, sa Rike til Side2 etter utdelingen.

Under takketalen sin avsto for øvrig Jon Herwig Carlsen fra en sedvanlig limerick, og tro i stedet til med en sang.

- Hadde Norge stilt med denne sangen i Helsingfors, hadde vi ikke blitt slått ut, sa Carlsen og dro en trall om seg selv.

Side2 kommer med mer fra utdelingen.

Her er alle vinnerne:

I Kategorien «Beste underholdningsprogram» vant TV2s «Gylne Tider» i konkurranse med «Hjemme Alene», «Nytt på nytt» og «Senkveld»

I klassen «Beste nyskapning» gikk prisen til Linn Skåber for «Fra hjerte til hjerte».

Prisen for «Beste Dokusåpe» gikk til NRKs serie «Røst» som dermed slo «Charterfeber – Kreta», «Norsk for nybegynnere» og «Oljeriket».

Årets «Beste kvinnelige skuespiller» mente juryen var Ane Dahl Torp for sin rolle i «Kodenavn Hunter» på NRK.

Prisen for «Beste mannlige skuespiller» gikk til Anders Baasmo Christiansen for rollen i «En udødelig mann» på NRK.

Årets «Beste kvinnelige programleder» ble Christine Koht for programmet «Koht i familien» produsert av Feelgood for NRK.

Veteran Torkjell Berulfsen stakk av med prisen for «Beste mannlige programleder» for å ha ledet «Berulfsens fargerike» på NRK.

Fagprisen gikk til teamet bak «Elias»

«Migrapolis» stakk av med prisen for «Beste magasin- eller livsstilsprogram» foran «Kos og kaos», «Lydverket» og «Typisk norsk».

Årets «Beste TV-Drama» gikk til NRK med «Størst av alt». Andre nominerte var «Torpedo», «Seks som oss» og «En udødelig mann».

I kategorien «Beste humorprogram» vant «Golden Goal» produsert av Rubicon for TV2. Her var morsomheter som «Borettslaget», «Fra hjerte til hjerte» og «Løvebakken» nominert.

I kategorien «Beste TV-dokumentar» vant «Kabal i hjerter» produsert av Øy-Film for TV 2 i konkurranse med «Møbelhandlerens sønn», «Søstre for livet» og «Til Kina uten penger» – Faction Film/TV 2

Se TV-dokumentarene på TV2.no

I kategorien «Beste barne- eller ungdomsprogram» vant «Gutta Boys» produsert av Monster for NRK. Bare NRK-produksjoner var nominert med «Willy Nilsen på camping», «Newton» og «Ugler i Mosen».

I kategorien «Beste aktualitets- eller faktaprogram» gikk «Truet til taushet», som ble sendt på TV 2, av med seieren i konkurranse med «Store studio», «Holocaust tidsvitner» og «Et liv i HIV».

«Alt for Rognan» prodsert av Strix for TV2 var første vinner ut og fikk prisen for «Beste Reality» blant sterke kandidater som «Sjarmørskolen», «Heia Tufte» og «Designerspirene».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere