RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedge-forvaltere spår børsfall

Sist oppdatert:
Hedgefondforvalter Peter Warren frykter at aksjemarkedet kan falle tilbake til bunn-nivåene fra i fjor vinter. En annen hedge-forvalter, Peter M. Jebsen, spår også børsfall i år
– Jeg jobber ut ifra en teori om at aksjemarkedet når toppen i første kvartal. Ser vi ikke skikkelig økonomisk vekst i Europa og Japan utover i 2004, tror jeg aksjemarkedene skal tilbake til bunnene vi så i februar/mars i fjor, sier Warren til Dagens Næringsliv.

Warren forvalter fondet WarrenWicklund Multi-Strategy.

I februar i fjor nådde Oslo Børs hovedindeks en bunn like under 100 poeng. Nå er indeksen på 183 poeng.

Peter M. Jebsen, som forvalter fondet Concentric European Fund, etter tidligere å ha jobbet for fondslegenden George Soros, er også skeptiske, tror det europeiske aksjemarkedet skal ned mellom 5 og 15 prosent i 2004.

Han tror veksten i USA og Europa blir skuffende. Investeringer og personlig forbruk vil bremses av gjeldstyngden, og den ekspansive finans- og pengepolitikken vil få mindre effekt. Dessuten tror han kinesiske myndigheter vil bremse den kraftige veksten i dette landet, ifølge Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere