Gå til sidens hovedinnhold

Hedmark politidistrikt bekrefter telefonsamtale

Politiet hevdet først de ikke hadde fått noen telefon fra Holger Gustavsen. Nå har de funnet samtalen i lydloggen.

Holger Gustavsen hevder han ble ignorert av politiet da han meldte venninen savnet. Politiet hevdet først at han aldri ringte. Nå har de sjekket lydloggen og bekrefter at han ringte natt til 1. januar.

- Registrert klokka 04.38
- Samtalen kom inn som en ordinær telefonsamtale, ikke på nødtelefon, og er registrert mottatt som innkommet samtale hos oss kl. 04.38, sier politiinspektør Tore Nagne Kalland ved Hedmark politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Holger Gustavsen var god venn av den avøde 34-åringen og opplyste at han ringte til politiet og ba om hjelp til å finne henne natt til 1. januar.

Det skal ha skjedd etter at kvinnen selv skal ha ringt Gustavsen og fortalt at hun ikke visste hvor hun var, og at hun var i ferd med å fryse i hjel, ifølge Romerikes Blad.

Politiet på Romerike gjennomgikk alle samtalene natt til 1. nyttårsdag og konkluderte med at Gustavssen aldri ringte dem, men Operasjonssentralen i Hedmark mottok altså en samtale.

Nå har de sikret lydopptaket med tanke på videre undersøkelser.

- Oppfattet det ikke som nødsituasjon
- Jeg kan blant annet på grunn av dette ikke gå nærmere inn på detaljene i samtalen mellom melder i saken og den aktuelle operatøren ved vår operasjonssentral. Det framgår som rimelig klart ut fra samtalen at operatøren ikke oppfattet det slik at kvinnen befant seg i en potensiell, livstruende nødsituasjon ut fra meldingsinnholdet, sier Kalland.

Han opplyser at Hedmark politidistrikt har orientert Romerike politidistrikt om saken.

Det var ved 13-tiden 1. nyttårsdag den 34 år gammel kvinnen fra Nord-Odal ble funnet død ved Sagtunet på Årnes.

Holger Gustavsen fortalte til Romerikes Blad at han hadde ringt politiet og meldt henne savnet, men at beskjeden han fikk var at de hadde andre ting å ta seg av.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping