RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hed­rer avdøde venninne i russetiden

PÅ LÅRET: Russejentene «Friends of an Angel» viser fram tegning av sin engel som de alle bærer på låret.
PÅ LÅRET: Russejentene «Friends of an Angel» viser fram tegning av sin engel som de alle bærer på låret. Foto: Frederik Ringnes (Drammens tidende)
Sist oppdatert:
Ven­nin­ne­ne tar med seg min­ne­ne om den drepte jenta inn i russetiden.

(dt.no) DRAMMEN: Russejentene Elin Mor­gan Bra­stad, Kris­tina Rand­je­lo­vic, Ju­lie Mar­le­ne Nybø og Nina Bjørn­stad Sy­vert­sen hus­ker godt den regn­ful­le ju­li­da­gen i 2011. De­res bes­te ven­nin­ne, Dupe El­len Awoy­emi, var på Utøya 22. juli. Dupe var 15 år gam­mel, og mis­tet li­vet den da­gen.

Litt un­der tre år et­ter ten­ker fort­satt ven­nin­ne­ne på Dupe hver enes­te dag. Der­for vil de ta hen­ne med på russetiden. «Friends of an An­gel» kal­ler rus­se­gjen­gen seg. De bæ­rer alle en selv­de­sig­net logo med en tegn­ing av Dupe, for å hed­re de­res av­dø­de ven­nin­ne.

– I hjer­te­ne våre

– Når folk ser mer­ket vårt, skal vi for­kla­re at det er venninnen vår. Vi skal ta med Dupe i hjer­te­ne våre, vi skal drik­ke av sam­me flas­ke, vi skal høre på sam­me mu­sikk vi skal se de sam­me fol­ke­ne, vi skal le av de sam­me vit­se­ne. Den ti­den vi had­de er ikke bor­te, sier Nybø til Drammens Tidende.

– Hun skal få en rus­se­tid hun også, sier Rand­je­lo­vic.

Får støt­te på Face­book

På jen­te­nes Face­book-side har støt­ten vært over­vel­den­de. Og an­tal­let li­kes sti­ger raskt. Jen­te­ne hå­per de får and­re russ til å ten­ke på dem som ikke fikk fei­re endt sko­le­gang.

– Vi er for­be­redt på at noen ikke for­står hvor­for vi gjør det­te. Vi prø­ver å vise at hun ikke er glemt, sier Nybø.

Face­book-si­den vil de opp­da­te­re med bil­der og tan­ker un­der­veis i russetiden.

– Vi skal få til et el­ler an­net som vi skal ha med oss som vi­ser det litt eks­tra, i alle fall når det kom­mer til bil­der som vi skal leg­ge ut, sier Nybø.

Jen­te­ne, som går på Dram­men vgs., Aka­de­mi­et og Ås­si­den vgs., møt­tes opp­rin­ne­lig da de alle gikk på Bør­re­sen. De for­tel­ler at Dupe star­tet tid­lig med å se fram mot russetiden.

– Det var hun som gle­det seg mest. Det var hun som plan­la buss og at vi skul­le på alle tref­fe­ne, sier Bra­stad.

HYLLES: Mo­du­pe «Dupe» El­len Awoy­emi ble bare 15 år. Ven­nin­ne­ne sier de ten­ker på Dupe hver enes­te dag.


LES OGSÅ: Dupe drept på Utøya

Modupe (15) og Sharidyn (14) ble skutt langs Kjærlighetsstien

– Hun er ikke glemt

Den nes­te må­ne­den øns­ker de å vise at rus­se­ti­den ikke bare hand­ler om fyll, men er ti­den for å være sam­men med ven­ner, om de fort­satt er med oss el­ler ikke. Jen­te­ne hus­ker Dupes smil og her­li­ge hu­mør.

– Hun var en glad og liv­lig jen­te. Hun var helt fan­tas­tisk, sier Rand­je­lo­vic.

– Vi vil bare vise at hun ikke er glemt, uan­sett, sier Bra­stad.

LES OGSÅ:Flere ringte hjem og tok farvel

– Hyggelig

Storesøster Yemi Awoyemi sier familien setter pris på at jentene gjør Dupe til en del av feiringen sin.

– Det er veldig hyggelig at de gjør dette, og viser at de ikke har glemt henne, sier Awoyemi. Hun forteller at Dupe allerede hadde begynt å planlegge russetiden før hun døde i 2011, bare dager før 16-års dagen sin.

– Hun hadde planer for hvordan hun skulle spare penger, og få tatt lappen før russetiden. Det er selvfølgelig veldig trist at hun ikke får oppleve dette selv, sier Yemi Awoyemi.

LES OGSÅ: Vil stoppe Utøya-minnesmerke

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere