Gå til sidens hovedinnhold

Hedrer dyktig mattelærer fra Meløy

Oslo (NTB): Anne-Mari Jensen ved Meløy Videregående skole i Nordland er tildelt årets Holmboepris for sitt sterke engasjement for matematikkfaget.

- Vi trenger faglig dyktige lærere i matematikk slik som Anne-Marie Jensen, som evner å sørge for praktisk tilnærming i opplæringen og samtidig får god kontakt med den enkelte elev, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

Hun skal dele ut prisen på 100.000 kroner som deles mellom Anne-Marie Jensen og Meløy videregående skole 22. mai i år.

Norges matematikkråd begrunner tildelingen med at Anne-Marie Jensen er en «faglig dyktig, særdeles engasjert og motivert lærer som setter eleven i sentrum. Hun er en positiv lærer som alltid har et smil på lur», heter det.

Jensen beskrives som en lærer med stor arbeidskapasitet. Hun er bedt om å skrive nytt læreverk for den videregående skolen.

Prisen har fått sitt navn etter Niels Henrik Abels matematikklærer Bernt Michael Holmboe og kan gis til matematikklærere i grunnskolen og videregående skole. Gerd Inger Moe ved Smeaheia skole i Sandnes og Knut Voksø ved Nordberg skole i Oslo får i år hederlig omtale. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem