*Nettavisen* Nyheter.

Hedrer falne soldater

Foto: SAUL LOEB (AFP)

Barack Obama har for første gang hedret drepte soldater idet de ankommer USA.

29.10.09 15:22

Kistene med 15 amerikanske soldater og tre agenter fra narkotikapolitiet ankom amerikansk jord torsdag. Dette er første gang Barack Obama deltar på en slik høytidelig minnestund for falne soldater på militærflybasen i Dover i Delaware.

Forgjengeren George W. Bush besøkte ofte familiene til drepte soldater, men tok aldri imot soldatenes kister personlig, melder BBC.

Hedret soldater
Det har vært et 18 år langt forbud mot at media kan dekke slike minnestunder på militærflybasen, men forbudet ble hevet tidligere i år.

Obama ga honnør idet det amerikanske flagget ble lagt på en av kistene til de falne og fraktet videre til likkapellet.

Alle de døde ble drept under tre ulike hendelser denne uken.

Ti av dem, inkludert tre politifolk, ble drept mandag da et amerikansk helikopter krasjet vest i Afghanistan. Ytterligere fire soldater døde da to andre helikoptre styrtet i Sør-Afghanistan. De resterende ble drept av en landeveisbombe i Kandahar-provinsen.

Dødeligste måneden
Dette har vært den dødeligste måneden for USA i løpet av den åtte år lange krigen. Så langt har 53 amerikanske soldater blitt drept i oktober.

Obama er under sterkt press med tanke på å styrke militærdeltakelsen i det krigsherjede landet. Presidenten har ennå ikke tatt noen beslutning vedrørende styrkeopptrapping.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.