RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedrer Ivar Aasen med nettnynorsk

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Dagens mest omtalte mann på nett i Norge døde for 113 år siden. Se hva folk skriver her.

Tre av de mest bruke stikkordene blant norske twitterbrukere er nå: aasen, nynorsktweet og nynorsktwit. Alt for å hedre Ivar Aasen, med bakgrunn i hans dødsdag den 23.september for 1896 siden. På twitterlisten.no samles stikkordene og innleggene som norske nettbrukere legger ut daglig.

Blant twitrerne som har skrevet inn er Elin Ørjasæter, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn og mange andre som både siterer Aasen med sitater som «Det er vondt å tru alle, det er verre å tru ingen» og lager sine egne nynorsktwitringer som «Det hev vore eit helikopterran i Sverige i natt. Nyskaping innan ran, endeleg»

Opphavsmannen til nynorsk
Ivar Andreas Aasen ble født den 5.august i 1813 og var norsk språkforsker og dikter. Han er kjent som opphavsmannen for det som nå kalles nynorsk. For å lese mer om hans verk, biografi og reiser så kan du besøke Ivar Aasen-tunet her.

Flere twitrere som normalt er i nærheten av bokmål, eller midt oppe i språkformen, har også lenket til nynorskordboka på nett. Muligens er ikke nynorskkunnskapene godt nok vedlikeholdt hos alle?

Du kan følge med på hva som skjer her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere