RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedrer svensker etter Hercules-ulykken

Kristiansand (NTB): Den svenske turistforening ved Kebnekaise Fjellstasjon ble tirsdag tildelt Vassdalsprisen for sin innsats etter Hercules-ulykken i mars.

Norske soldater viste sin takknemlighet til Kebnekaise Fjellstasjon etter Hercules-ulykken da de tirsdag ga Vassdalsprisen til Den svenske turistforeningen, og Kebnekaise Fjellstasjon spesielt.

Vassdalsprisen ble opprettet etter ulykken i 1986 da 16 soldater omkom i et snøskred. Prisen deles ut annethvert år og går til noen som driver skredsikring eller redningsarbeid. Prisen er avkastningen av fondet som ble opprettet etter Vassdalen-ulykken, og var i år på 72.000 kroner.

- Det er for å vise takknemlighet for den innsatsen som personalet på Kebnekaise Fjellstasjon gjorde i søket etter det styrtede Hercules-flyet, sier Simen Jørgensen, landstillitsvalgt i tillitsmannsordningen i Forsvaret.

Han forteller at personellet tilknyttet fjellstasjonen selv risikerte livet i søket etter det norske flyet.

Kebnekaise Fjellstasjon ble benyttet som base for soldater og letearbeidere etter at det norske Hercules-flyet ble meldt savnet etter styrten inn i fjellveggen på Sveriges høyeste fjell Kebnekaise 15. mars. Fem norske offiserer omkom i ulykken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere