Gå til sidens hovedinnhold

Hedret for lang og allsidig innsats

For 50 år siden flyttet Cathrine Senje med mannen Sigurd til Oppsal. Helt fra da har hun vært en sterkt engasjert lokalpatriot, og søndag ble hun hedret med Østensjø bydelspris.

Oppsal/Østmarka: Det var Østensjø Kunstforening som kom med forslaget til Cathrine Senje som kandidat til årets pris. Og utdelingen var naturlig lagt til ett av de stedene og arrangementene hun på flere vis hadde regien av - nemlig Spillet om Sarabråten.

Det var BU-leder Arnfinn Aabø som sto for overrekkelsen, og at det var nettopp Cathrine Senje som skulle få den, var tydeligvis populært.

Lang og taktfast applaus var bevis godt nok for det.

Din brennende interesse for lokalhistorie og litteratur, kunst og kultur har gledet generasjoner av Oppsal-beboere, leste Aabø fra begrunnelsen.

Sin lange tid som lærer på både Skøyenåsen og Oppsal ble ikke bare brukt til ren undervisning, men hun hadde også evnen til å lære de unge å bli interessert i litteratur.

Som pensjonist har du så visst ikke ligget på latsiden. Du fortsetter virksomheten som formidler av historie, kunst og kultur i bydelen.

Cathrine Senke er en glimrende foredragsholder som vet å presentere stoffet slik at det begeistrer publikum. Hun skaper interesse for temaet, og er en inspirator i bydelen. Guiding på lokale vandringer er noe hun tydeligvis kan.

Som den lokalpatriot du er, har du hatt en finger med i det meste som har rørt seg i Østensjø bydel i den tiden du har bodd her, fortsatte Aabø.

Og så kom han inn på alt hun gjennom syv runder har gjort for å få mannens "Spillet om Sarabråten" på scenen.

Helt fra første gangen i 1976 og frem til nå har du vært en aktiv pådriver og medspiller i forbindelse med oppsettingene. Du har vært haugkjerringa Sara, instruktør og koordinator. Med på å starte Oppsal kunstforening, aktiv under byens 1000-årsjubileum, skribent i Sothøna som er Østensjøvannets Venners blad, foredrag i kunstforeningen og historielaget og aktiv både i oppstarten av og som flittig bidragsyter i bydelens eldreuniversitet er bare noen av hennes mange gjøremål.

Med bakgrunn i dette og mye mer er det naturlig at hun hedres, og dette skjer nå med Kulturbydel Østensjøs bydelspris for 2007, avsluttet Aabø.

Prisen besto av et bilde og en sjekk på 20.000 kroner.

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme