RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hedret i britisk agentklubb

Foto: Forsvarets Mediesenter
Sist oppdatert:
Marinejegeren Trond Bolle er hedret i spesialagentenes egen «The Club».

Det er altså ikke vilken som helst klubb som har hedret den avdøde norske marinesoldaten. The Special Forces Club ble stiftet i 1946 og medlemmene er alle som har deltatt i hemmelige aksjoner både med og uten uniform. I London-klubben, som blant medlemmene går under navnet «The Club», møtes veteraner og aktive i MI6, CIA og andre etteretningstjenester. Bare et fåtall nordmenn er tidligere hedret her. Blant dem er helten fra Andre verdenskrig: Gunnar Sønsteby.

Under en lukket seremoni onsdag ble et bilde av 41 år gamle Trond Bolle hengt opp på veggen. Den norske forsvarsattacheen i Storbritannia, oberst Knut Helge Hamre var til stede.

– Det var en hyggelig og uformell markering. Trond Bolle ble hedret ved at det ble hengt oppe et bilde av han på en verdig plass. Bildet er synbart for alle som beveger seg inn i klubben. I begrunnelsen for å hedre Bolle ble hans lederskap, dyktighet og kreativitet i tjenesten trukket frem, sier han til VG.

Bolle ble den første nordmannen som er hedret med Krigskorset etter Andre verdenskrig.

Les: Trond André Bolle hedret

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere