RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heftig action på Nintendo DS

DS-spillet «Ninja Gaiden: Dragon Sword» er noe av det beste som kommer i sommer.

(Spillmagasinet): Actionspillene i «Ninja Gaiden»-serien har tidligere vært forbeholdt stasjonære konsoller, i nyere tid har de dukket opp på Xbox, PS3 og Xbox 360. Med «Ninja Gaiden: Dragon Sword» gjør serien sin håndholdtdebut, og spillet byr på en deilig actionfest i lommeformat.

Alltid mektige Ryu Hayabusa skal igjen kjempe seg gjennom et eventyr fullt av onde krefter, monstre og slemme ninjaer. Som i de andre spillene er ikke historien noen höjdare, den er der uten å verken ødelegge eller tilføre spillopplevelsen noe.

Full kontroll

Heldigvis gjør det ikke noe særlig at historien er litt daff, blant annet takket være den suverene og intuitive kontrollen er selve spillet kjempemorsomt.

For å blokkere trykker du på en knapp, og du slåss og beveger deg rundt ved å gjøre ulike bevegelser med pennen (omtrent som i «Phantom Hourglass»). Omgivelsene, som består av alt fra store kirker og til japansk landsbygd, er for øvrig varierte, godt designede og en fryd å utforske.

Styringen sitter i løpet av et par minutter, noe du kommer til å sette pris på. Etter en liten stund møter du fiender som setter ferdighetene dine på prøve, du må hele tiden vite hvordan du skal forsvare deg og hvilket av angrepene dine som fungerer best. De mange og varierte bossene er, tradisjon tro, harde og stiller enda større krav til deg.

Gameplay fra «Ninja Gaiden: Dragon Sword»:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Se flere spillvideoer her

Litt lett

Dessverre, i hvert fall for enkelte, er «Dragon Sword» mye lettere enn de andre spillene. Selv om det byr på en del utfordringer, kommer erfarne spillere til å ha lite trøbbel med å takle dem. Jeg brukte rundt seks timer på spillet, og vil anta at det for «folk flest» (det vil si de som ikke spiller masse spill hver dag) kommer til å vare i en åtte-ni.

Heldigvis inneholder spillet litt du kan kose deg med etter at rulleteksten er over. Blant annet gjør vanskelighetsgradene du åpner opp så «Dragon Sword» blir mer utfordrende, og dermed enda mer underholdende.

Nydelig grafikk

Teknisk er spillet det uten tvil det lekreste som er laget til DS, og det i 3D (i hvert fall tilnærmet). Omgivelsene er nydelige, animasjonene silkemyke og alt av figurer og lignende kjempedetaljerte - ofte er «Dragon Sword» fullt på høyde med et PSP-spill. Musikken og resten av lydbildet er for øvrig også knallbra.

Uheldigvis blir det innimellom for mye for maskinen, spillet har en uvane for å hakke litt. Heldigvis skjer det ikke så ofte og det legger ingen nevneverdig stor demper på opplevelsen. Med unntak av dette, den litt lave vanskelighetsgraden og tamme historien, er «Ninja Gaiden: Dragon Sword» kjempebra og anbefales alle DS-eiere som er ute etter action.

447

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere