Gå til sidens hovedinnhold

Heftig barnehageåpning

Torsdag 31. mars ble nye Rektorhaugen barnehage offisielt åpnet.

TÅSEN: Med et forrykende show og til entusiastisk latter og hvin fra barnehagebarn, storesøsken foreldre og besteforeldre, markerte de TV-aktuelle gjøglerne i Semtex fra «Norske Talenter» at den splitter nye Kanvasbarnehagen var offisielt åpnet.

Magisk nøkkel

Men «allerede» i januar flyttet de 89 barna inn bygget. Da hadde barnehagen holdt til i midlertidige lokaler siden 2006; paviljonger på Ullevålsletta.

– Kvalitet innebærer lærearenaer med voksne talenter. Men også bygget er viktig. I nye Rektorhaugen Kanvasbarnehage tror jeg dette blir bra, sa Robert Ullmann, daglig leder i Kanvas, i det han overrakte en magisk fremtidsnøkkel til daglig leder i Rektorhaugen, Vivian Larsen.

– Den som er i besittelse av nøkkelen får den egenskap at tiden aldri står stille, proklamerte Ullmann til latter fra de voksne.

Historisk grunn

– Vi står på historisk grunn. Her lå den første Rektorhaugen barnehage, som het Husmødrenes barnehage, i 1958, sa Larsen i sin tale.

I 2002 overtok Kanvas driften. Endelig er et nytt kapittel i barnehagens historie påbegynt.

Veiproblematikk

Fortsatt står paviljongbarnehagen side om side med nye Rektorhaugen Kanvasbarnehage. I desember i fjor skrev Nordre Aker Budstikke om naboene som er lite forbnøyd med at det ikke er avgjort om paviljongene skal flyttes.Nils bays vei er ikke dimensjonert for så mye trafikk mener de.

Til tross for at det var lovet at paviljongene skulle vekk, er praksisen i Oslo kommune å ikke bygge ned barnehageplasser før det er full barnehagedekning.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter