*Nettavisen* Nyheter.

Heftig og actionfylt gangstereventyr

«Grand Theft Auto: Chinatown Wars» er årets julvegavetips til PSP-eiere.

10.11.09 08:10

Hvis alt hadde gått etter utviklerstudioet Rockstars opprinnelige plan, hadde PSP-eiere måtte sett langt etter «Grand Theft Auto: Chinatown Wars». Spillet skulle egentlig vært DS-eksklusivt og vist at det er et marked også for spill forbeholdt voksne på maskinen.

Penere grafikk

Dessverre, riktignok avhengig av hvem du spør, solgte spillet ekstremt dårlig og utviklerne bestemte seg for å konvertere «Chinatown Wars» til Sonys håndholdte og Apples iPhone. Sistnevnte versjon slippes senere i høst og hvis den er av samme kvalitet som PSP-utgaven, er det bare å glede seg.

Rockstar byr på en utvidet og oppgradert versjon av det allerede suverene DS-spillet. Radioen inneholder et par ekstra sanger, vi får servert noen nye oppdrag og grafikken er mye bedre. I tillegg til å kjøre i høyere oppløsning, utnytter spillet PSPs bredformatskjerm. Takket være dette er det lettere å se hva som forgår rundt deg enn på DS.

Fantastisk morsomt

Historien om den bortskjemte gangstersønnen Huang Lees eventyr i Liberty City har ikke tapt seg og er like spennende, underholdende og engasjerende som på DS. Fortellingen byr på mange overraskelser og figurene du møter får de i «GTA IV» til å virke normale. På tross av at all pratingen skjer gjennom tekst, er dialogen så godt forfattet at den er en fryd å lese.

Se gameplay fra «Chinatown Wars»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

De mange oppdragene er av høy kvalitet, akkurat passe lange (bussturvennlige) og både kreative og varierte. For eksempel skal du frakte en hjertesyk alliert til sykehuset samtidig som du har Liberty Citys politistyrke i helene, og sabotere konkurrentenes biler så den ubrukelige kompisen din vinner et løp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Som forventet byr også «Chinatown Wars» på diverse underholdende sideoppdrag og valgfrie aktiviteter. Den mest omfattende er å selge narkotika, du må hele tiden følge med på tilbud, etterspørsel og sørge for at du bestandig har riktige stoffer på lager.

Ny kameravinkel

I motsetning til PSPs to andre «GTA»-spill er kameraet i «Chinatown Wars» plassert sånn at du ser spillet på skrått ovenfra. De første par minuttene er det uvant, men mye takket være et godt kontrollsystem tar det ikke lang tid før ting sitter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Siktesystemet, som bestandig har vært «Grand Theft Auto»-spillenes akilleshæl, fungerer også knallbra og skuddvekslingene går som en drøm. Det samme kan dessverre ikke sies om de mange småspillene som dukker opp. For eksempel må du selv skru sammen snikskytterrifler og fylle moltovcocktails, noe som på DS ble gjort ved hjelp av den trykksensitive skjermen og fungerte kjempebra. På PSP må du bruke knappene og styrestikka, og det er ikke like vellykket.

Årets beste?

Heldigvis lærer du deg å leve med det og «Grand Theft Auto: Chinatown Wars» er årets hittil beste PSP-spill. Det er stort, pent, underholdende, byr på en spennende historie og har et for det meste godt kontrollsystem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.