RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heftige utbrudd i indonesisk vulkan

Jakarta (NTB-AFP): Vulkanen Sinabung spyr lava og aske over et stort område nordvest på den indonesiske øya Sumatra. Mer enn 26.000 mennesker er drevet på flukt fra hjemmene sine.

Bare i løpet av tirsdag ble det meldt om over 30 utbrudd i Sinabung, der glovarm aske og stein ble slengt opp til 5 kilometer til værs. Hus og plantasjer i nærheten ble dekket av et tykt, grått askelag.

- Noen av dem som har flyktet, er blitt syke, de plages først og fremst av hoste. De trenger også rent drikkevann, sa Robert Peranginangin som er talsmann for myndighetene i distriktet Karo til nyhetsbyrået AFP.

Sinabung er en av til sammen 129 aktive vulkaner i Indonesia. De tilhører et vulkanbelte som kalles Ildringen i Stillehavet, og som strekker seg fra havområdene sørøst for Australia via Japan til Alaska, og derfra langs vestkysten av Nord-, Mellom- og Sør-Amerika.

Sinabung hadde holdt seg i ro i rundt 400 år, før den våknet til live først i 2010 og så igjen i september i fjor. I 2010 omkom over 350 mennesker under en serie utbrudd i Indonesias mest aktive vulkan, Merapi i den midtre delen av øya Java. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere