Tirsdag avslørte Aftenposten surr med reiseregningene til stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal.

Det er så langt ikke klart hvorvidt hun har rotet det til eller om hun bevisst har trikset, slik at minst 60.000 kroner urettmessig har tilfalt henne.

Var på Beyoncé-konsert ...

Liadal, som også er nestleder i Rogaland Ap og medlem av landsstyret, har trukket seg midlertidig fra alle verv:

- Det er viktig for meg at feil rettes opp og at alle fakta kommer på bordet. Derfor har jeg kommet til at det er riktig at jeg trekker meg midlertidig fra mitt verv som nestleder i Rogaland Ap mens denne saken pågår, skrev hun på Facebook onsdag morgen.

I ett tilfelle oppga hun at hun hadde «medievakt» for partiet i Oslo og krevde refusjon for reisen dit fra Haugesund, mens hun egentlig var på konsert med superstjernen Beyoncé i København.

Støre: - Klokt

Hun kommer heller ikke til å møte i landsstyret i denne perioden.

- Jeg har jobbet med Stortingets regnskapskontor, og vil fortsette å ha dialog med Stortingets administrasjon og partiet for å oppklare det som har skjedd.

Liadal sier hun er «veldig lei seg for dette», og at hun vil betale tilbake der hun har gjort feil med reiseregningene.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til NRK at det er klokt av Liadal å trekke seg mens Stortinget jobber med å komme til bunns i saken.

- Må ikke ha et system som frister

Administrerende direktør Per Hanstad i Revisorforeningen sier til ABC Nyheter at Stortinget har plikt å legge til rette slik at folk ikke fristes til å trikse med reiseregningene.

Ett tiltak er et punkt hvor representantene krysser av dersom en reise har hatt et privat element. Hvis svaret er ja, må det skrives en god begrunnelse for hvorfor reisen er relevant for Stortinget, mener foreningen.

– En annen ting er å innføre en atteststasjon fra gruppeleder eller andre overordnede. Før måtte representantene gå på reisekontoret for å få reiseregningene godkjent, sier Hanstad.

Han slår alarm:

– Nå er det tre slike tilfeller i Stortinget bare siden november, og da tenker jeg at her må det tas grep. Presidentskapet har et ansvar for at noe blir gjort.