RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- POLITIKERNE SKAPER FRYKT: Forfatter Hege Storhaug mener politikerne er de som skaper frykt rundt islam, ikke hun og boka hennes.
- POLITIKERNE SKAPER FRYKT: Forfatter Hege Storhaug mener politikerne er de som skaper frykt rundt islam, ikke hun og boka hennes. Foto: Harald Fjelddalen (Mediehuset Nettavisen)

Hege Storhaug mener politikerne skaper frykt rundt islam

Sist oppdatert:
- Det er feigheten og uansvarligheten til blant andre Støre, Hareide, Grande og Solberg som skaper frykt.

Forfatter og Human Rights Service-talsperson Hege Storhaug ga i oktober ut boka «Islam – den 11. landeplage».

Boka - som har solgt over 17.000 eksemplarer - har vakt stor oppsikt fordi den forsøker å ta opp mørke sider ved islam, som Storhaug selv har uttalt til Nettavisen.

«Vår frihetsorienterte kultur er allerede under stadig sterkere press fra islam. Islam er i kamp med kvinner, jøder, homofile, frihetsorienterte muslimer og enhver som ikke underkaster seg dens doktriner».

Les også: Storhaug: - Er så lei av dere naive politikere

I et intervju med Dagbladet (bak betalingsmur) svarer Storhaug på spørsmål om hun har spurt seg selv om hennes tolkning av virkeligheten bidrar til å skape frykt i samfunnet.

- Det er politikerne som skaper frykt, med måten de har løyet om islams problem og underkjent de verdimessige og økonomiske perspektivene. Det er feigheten og uansvarligheten til blant andre Støre, Hareide, Grande og Solberg, som skaper frykt.

Men ikke din egen bok?, lyder oppfølgingsspørsmålet.

- Hvis det er sånn at de som konkretiserte og kritiserte verdikampen i Tyskland på 30-tallet skapte frykt, da skaper vel jeg også frykt. Men jeg blir irritert av sånne spørsmål som har til hensikt å kneble en nødvendig debatt, sier hun til avisa.

Les også: - Storhaug har tjent millioner på «Islam - den 11. landeplage»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere