Fredag kveld møtte islamkritiker, forfatter og informasjonleder i Human Rights Service, Hege Storhaug, forfatter og tidligere journalist Aage G. Sivertsen i Kristiansund til bokbad.

Storhaug fortalte under samtalen at hun bestemte seg for å gå i heldekkende burka i Oslos gater som en del av researchen til en bok hun skulle skrive om tildekking av kvinner i mai 2007.

- Det er noe av det verste jeg har gjort i hele mitt liv.

Se hele bokbadet med Hege Storhaug under:

- Jeg følte meg splitter naken og har aldri følt meg så sårbar i det offentlige rom noensinne. Det var fælt og fungerer helt motsatt i vår kultur. Alle ser deg.

- De som tar på seg niqab, de som er ideologisk motivert, ber om oppmerksomhet.

Les blogg: Slik har du ikke hørt Hege Storhaug

- Feige politikere

I lys av debatten om hvorvidt muslimske barn skal få lov å være tildekket i svømmetimer i skolen eller ikke, retter hun kritikk mot norske politikere for ikke å ta ansvar.

- Vi husker alle hvor lite gøy det var som barn å stikke seg ut. Det er det ingen barn som liker.

- Vi har feige politikere som ikke vil ta ansvar. De dytter det heller over på den enkelte skole og den enkelte kommune. Da blir det opp til den enkelte rektor å stå opp og risikere å bli trakassert og kalt rasist. Jeg vil ha nasjonale retningslinjer.

I sommer fikk Finnsnes barneskole i Troms mye oppmerksomhet i mediene da det ble kjent at jenter kunne ikle seg den heldekkende badedrakten burkini i svømmeundervisningen.

Dette ble gjort for å forebygge frafall i undervisningen fordi religion ikke gir fritak for å delta på svømmeopplæring. Kunnskapsdepartementet uttalte den gang at det er opp til den enkelte kommune og fylkeskommune å ta en vurdering av slike saker.

Les også: Slik vil Hege Storhaug «redde» Norge - møter massiv kritikk

- Traff en nerve

En stor del av samtalen dreide seg også rundt Storhaugs syvende bok om islam - «Islam. Den 11. landeplage».

Boken fikk mye oppmerksomhet da den ble lansert i fjor, har solgt 49.000 eksemplarer i Norge, og er utgitt i Sverige og på Island.

På spørsmål om hvorfor hun tror boken har solgt så godt, sier hun:

- Jeg tror jeg traff en nerve i folket. Folk var bekymret for det som skjedde i fjor høst, og hadde forstått at islam ikke er en ordninær religion. Den skiller seg ut ved å ta så mye plass, i aggressjon og i ytterste konsekvens terror.

Les også: Dette er moskeene Hege Storhaug vil stenge

Og denne: Hege Storhaug: - Er så lei av dere norske politikere

(Artikkelen fortsetter under)

Ville gi bedre forståelse

Målet med boken var ifølge Storhaug å gi folk bedre forståelse av islam slik at de kan sette ord på det de opplever i hverdagen og ser i nyhetsbildet.

Storhaug har spådd at Europa vil se en rask utvikling i gal retning de neste to til fem årene.

- Hvis ikke Europa får kontroll på yttergrnsene sine og begynner å ta grep om den politiske delen av islam, vil det gå fort.

- Vi er allerede der at jeg har vanskeligheter med å si at situasjonen kan løses på en god måte. I vestlige situasjoner, hvis vi har konflikter, møtes vi og diskuterer og blir engige etter å ha gitt og tatt litt. Det kan du ikke gjøre med disse totalitære kreftene i islam.

Les Det store intervjuet med Hege Storhaug: - Det er helt psycho, og jeg blir så fortvilet