*Nettavisen* Nyheter.

Hegnar avviser påstand om avtalebrudd i Hurtigruten

Oslo (NTB): Styreleder og storeier i Hurtigruten, Trygve Hegnar, reagerer sterkt på påstandene om at rederiet bryter forpliktelser inngått med staten.

12.01.13 18:07

Fredag skrev Dagens Næringsliv at Nordland fylkeskommune mener Hurtigruten bryter forpliktelsene i milliardavtalen med staten ved ikke å tilby subsidierte lugarer til distansereisende.

Hurtigruten må ifølge brevet fra fylkeskommunen stille 120 køyer til disposisjon hver dag til denne gruppen med reisende, et krav fylkeskommunen mener rederiet ikke oppfyller.

- Det verste er at ingenting av det som står i det brevet, er riktig. Det står ingenting i avtalen med staten at vi skal ha 120 køyer tilgjengelig for tilfeldige distansepassasjerer - kun krav om hvor mange køyer vi minimum skal ha på våre skip. Det Nordland fylkeskommune hevder i brevet, er rett og slett fri fantasi. Jeg har ikke opplevd maken, sier Hegnar.

Han forteller at han onsdag denne uka fikk besøk av en delegasjon fra Nordland fylkeskommune bestående av fylkesrådsleder Odd Eriksen, fylkesråd Tove Mette Bjørkmo og samferdselssjef Steinar Sæterdal. Det er de to sistnevnte som har signert brevet som er sendt til Samferdselsdepartementet som de ber se nærmere på saken.

- Jeg ga beskjed om at vedtaket var gjort administrativt. Dagen etter, altså torsdag, får jeg kopi av et brev der fylkeskommunen hevder vi bryter avtalen med staten.

- Jeg opplever dette som et rent maktovergrep. Jeg skal tydeligvis straffes for at selskapet flytter hovedkontoret. De mener visst alle i Tromsø er idioter og alle i Narvik er genier, sier Hegnar.

Sæterdal vil ikke kommentere styrelederens uttalelser, men sier at innholdet i klagen til Samferdselsdepartementet står fast.

- Trygve Hegnar er største eier og styreleder i et selskap som mottar milliardstøtte fra den norske stat. Dermed må han finne seg i at selskapets disposisjoner blir diskutert. Mannen oppfører seg som en særdeles arrogant bølle. Det kan jeg ikke se at Hurtigruten er tjent med, sier fylkesrådsleder Odd Eriksen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag