Gå til sidens hovedinnhold

Hegnar har tapt 92 millioner i dag

Trygve Hegnars kule har fått seg et skudd for baugen.

Hovedaksjonæren i Hurtigruten, Trygve Hegnar, må konstantere at investorene ikke liker resultatene til selskapet han har satset pengene i. Hurtigruten var ute med resultater i morgentimene onsdag, og etter lunsj faller aksjekursen til selskapet mest av alle Oslo Børs.

Selskapet stuper hele 13,76 prosent til 5,2 kroner.

Det gjør at Trygve Hegnars 110.723.289 aksjer, tilsvarende 26,35 prosent av selskapet, har et papirtap på vel 92 millioner kroner.

Stor optimisme
I forkanten av resultattallene var det stor optimisme knyttet til Hurtigruten. Hegnars aksjer i reiseselskapet var opp over 23 prosent, noe som priset hele selskapet til 2,43 milliarder kroner.

Men etter onsdagens kraftige fall er markedsprisen på Hurtigruten nede på 2,185 milliarder kroner.

Hovedårsaken til at Hurtigruten faller så tungt på Oslo Børs er at selskapet fortsetter å levere svake resultater. Konsernets resultat før skatt ble på minus 134 millioner kroner i løpet av årets tre første måneder. Dermed havnet underskuddet omtrent på samme nivå som i fjor. Driftsresultatet før avskrivninger var imidlertid på 17 millioner kroner, mot minus 27 millioner kroner i fjor.

Hurtigruten hadde totale driftsinntekter på 728 millioner kroner i første kvartal 2010, i mot 660 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Gjort en kule
Dagens børsfall og de svake resultatene til tross, Hegnar har gjort en kule på Hurtigruten.

I november i fjor seilte han inn som største eier i selskapet. Han betale da i overkant av 256 millioner kroner for 20 prosent av selskapet. DnB Nor Markets meglet posten til 3,05 kroner per aksje, gjennom selskapet Periscopus AS, som Trygve Hegnar eier sammen med to av sine barn.

Siden da har aksjen gått som en kule på Oslo Børs, og onsdag var denne posten verdt 440 millioner kroner.

Men i tillegg til dette kjøpte han også i starten av mars i år nær 27 millioner nye aksjer i selskapet til en snittpris på 4,7 kroner. Denne posten er i dag priset til vel 155 millioner kroner.

Papirgevinsten til den kjente mediamannen er dermed samlet på 197 millioner kroner så langt.

Bakgrunn i cruise
Hegnar er selvsagt mest kjent som mediemann, men et selskap som Hurtigruten er ikke helt nytt for ham.

Rundt 1980 gikk han inn som rådgiver for eierne i Kloster Cruise og kjøpte seg gradvis opp til å bli en betydelig aksjonær i rederiet, som etter hvert skiftet navn til NCL. Er periode ledet han også selskapet, med hovedbase i Miami.

Rederiet levde en turbulent tilværelse på Oslo Børs på 1990-tallet, men et bud fra malaysiske Star Cruises gjorde at Hegnar i 2000 kunne selge seg ut med solid gevinst.

Oslo Børs har generelt en god dag onsdag. Hovedindeksen stiger 1,12 prosent til 372,6 poeng.

Her kan du følge alle aksjene på Oslo Børs

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken