RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hegnar raider Gyldendal

Sist oppdatert:
Trygve Hegnar kjøper en fjerdedel av forlagshuset Gyldendal for 132,6 millioner kroner. Den største aksjonæren i Gyldendal er finanskjendisen Erik Must, som har et anstrengt forhold til Hegnar
Periscopus AS, som kontrolleres av Trygve Hegnar med familie, har kjøpt 24,5 prosent av Gyldendal for 132,6 millioner kroner.

Selger av aksjene er blant andre Orkla og Odin Forvaltning.

Orkla melder onsdag at selskapet har solgt hele sin post på 5,4 prosent av aksjene i Gyldendal. Odin Forvaltning har solgt hele sin post på 9,39 prosent i Gyldendal.

Det er flere pikante elementer ved kjøpet.

For det første er Fondsfinans-gründer Erik Must største aksjonær i Gyldendal, gjennom Erik Must AS, som har en andel på 34,97 prosent i Gyldendal.

Det er godt kjent at Must har et anstrengt forhold til Hegnar, etter at Hegnar i en føljetongroman i Kapital fremstilte en heller tvilsom person som minnet svært om Erik Must.

Dessuten har Hegnar vært en skarp kritiker av det omfattende bransjesamarbeidet innen forlagsnæringen, og den kulturelle begrunnelsen for dette.

Til siste kan det nevnes at Trygve Hegnar tradisjonelt har hatt et godt forhold til William Nygaard, som leder Gyldendals største konkurrent i Norge, Aschehoug.

Trygve Hegnar har sittet med hundrevis av millioner i banken etter salget av NCL Holding for tre år siden, og dette er trolig den første større transaksjonen han gjør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere