RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hegnar vant i retten

Sist oppdatert:
Trygve Hegnar vant saken som Kristian Siem hadde anlagt mot ham og en journalist, selv om de omstridte artikkelene inneholdt en rekke utsagn som i utgangspunktet er krenkende
Saken gjaldt to artikler i Kapital, hvor brødrene Ole Martin og Kristian Siem mente at de ble beskyldt for narkotikahandel og for å ha utmanøvrert og lurt småaksjonærer trill rundt i et kvegprosjekt i Colombia. De ville ha økonomisk oppreisning og beskyldningene erklært døde og maktesløse.

Nå er Trygve Hegnar og Kristine Moody (journalisten som skrev artiklene) frifunnet av Oslo Tingrett.

Ifølge Aftenposten konkluderer dommeren med at artiklene omhandler kritisk økonomisk journalistikk om et investeringsprosjekt i Colombia og at historien som blir fortalt har åpenbar almen interesse.

Artiklene inneholder en rekke utsagn og uttrykk som i utgangspunktet må bedømmes som æreskrenkende, men etter en helhetsvurdering er ingen bedømt som ulovlige, ifølge dommer Kim Heger, men Kristian Siem må anses som en offentlig person. Ifølge retten har han og broren opptrådt på en måte hvor de begge må tåle at artiklene retter et svært kritisk søkelys mot dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere