Gå til sidens hovedinnhold

Heidi fant tre synåler i bollen

- Jeg ble litt sjokka. Lysten på bolle har forsvunnet for en tid, sier Heidi Karlsen (15).

Det var sist lørdag formiddag Heidi Karlsen fikk lyst på en av bollene som lå i plastposen på kjøkkenbenken, skriver Stjørdalens Blad.

- Bollene kjøpte jeg på Prix-butikken på Hell fredag kveld. Skulle til en venninne for å se film. Der spiste jeg to gode boller, sier 15-åringen hjemme på kjøkkenet i Øfsti i Stjørdal.

Det ble med de to boller fredag kveld. Og bolleposen med resten av bollene kastet hun på kjøkkenbenken hjemme.

Nåler stakk ut
– Det ble litt seint med mat lørdag formiddag. Derfor tok jeg meg en bolle. Og nok en bolle. Lysten på en tredje var der også, men jeg delte den for kanskje var det nok med en halv. Jeg rev den i to. I det jeg skulle til å ta et tygg oppdaget jeg nålene som stakk ut. Jeg ble nesten stiv, sier Heidi Karlsen.

Hun så først bare den ene og tok den ut. Tenkte å kaste den. Men ombestemte seg. Lurt å gjemme den. Da så hun de to andre synålene.

- Det var en ekkel oppdagelse. Tenk om jeg ikke hadde delt bollen. Jeg vil ikke tenke på det.

- Hvor lange var synålene?

-Jeg har ikke målt dem. Men de var ikke lengre enn at de ikke stakk ut av den hele bollen.

Pengene tilbake

Janne Karlsen, Heidis mamma, har levert posen med de siste bollene, på Prix-butikken, og har fått pengene tilbake. Hun har også tatt bilde av bollen med nålene.

- Personalet på butikken beklaget hendelsen, og ba om telefonnummeret mitt og sa jeg ville høre fra Goman-bakeriene, sier Janne Karlsen.

- Blir det boller på 16-årsdagen din 9. august?

- Nei, det blir i alle fall ikke boller fra Goman, sier Heidi Karlsen.

Utenfor bakeriet

- Dette er svært beklagelig for kunden. Jeg kan ikke forstå annet enn at nålene er satt inn på veien fra bakeriet til kunden, sier Pål Rosvold, avdelingsleder ved Gomanbakeriene i Trondheim.

Rosvold ble orientert om nålbollen på tampen av arbeidsdagen i går.

-Jeg vil ikke si så mye om denne saken før jeg har fått bolleposen og bollene som ikke er spist samt nålene. Uheldig og beklagelig sak, og merkelig. Nåler har ingen ting i vår produksjon og gjøre og finnes ikke i lokalene. Det kan skje at en skru løsner eller en knapp slik at de blandes i deigen. Men nåler vil ikke ”overleve” vår produksjonslinje uten enten å knekkes eller bli bøyd. Så rette nåler i bollen gir meg en teori om at de må være plassert i bollen etter at de er stekt. Men mer om dette kan jeg si etter å ha sett posen , sier Rosvold.

- Ingen oppskrift med nåler?

- Nei, vi har ikke nåler i bakeriet.

- Kan det ha skjedd i butikken, at noen har gjort dette for å ha det artig?

- Jeg synes ikke dette er artig. Det er likevel en teori som slår meg.

- Hva gjør Goman overfor kunden?

- Vi tar sjølsagt kontakt for å beklage dette. Det er en trist opplevelse for kunden og trist for oss som bakeri. Kunden vil nok i en eller annen form få en oppmerksomhet fra oss for å vise at vi er lei oss for det inntrufne, sier Rosvold i Goman-bakeriene.

Les flere saker fra Stjørdalens Blad.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken