RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heidi Grande Røys svært kritisk til Storberget-lov

Oslo (NTB): Spesialloven for å sikre politidirektør Ingelin Killengreen tre nye år i embetet ble møtt med sterk motstand i regjeringen og embetsverket. Statsråd Heidi Grande Røys (SV) mener endringen bryter med «grunnleggende prinsipper».

Forslaget om å forlenge muligheten til å sitte som politidirektør fra dagens ni år til 12 år, har vært gjennom knallharde runder med diskusjoner i regjeringen før den nye loven ble lagt fram i statsråd 30. januar.

Blant annet skrev fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) i et brev før jul at «en endring av en åremålsperiode som allerede er påbegynt, er i strid med grunnleggende prinsipper ved statens åremålsordning».

Dokumenter Aftenposten har fått tilgang til, viser dessuten at Grande Røys har brukt formuleringer som «svært uheldig» og «selvmotsigende» om forslaget og prosessen.

Hun ønsket ikke å kommentere brevet mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere