*Nettavisen* Nyheter.

Heikki Bjørklund Paltto (24) ble drept på Majorstuen

DREPT: Familien har frigitt dette bilde av Heikki Bjørklund Paltto (24). Foto: Privat

Heikki Bjørklund Paltto (24) ble funnet drept i leiligheten sin på Majorstuen 15. oktober.

19.10.18 16:40

Fredag gikk politiet ut med etterlysning av en mann de mener kan knyttes til drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24) 15. oktober.

Mannen, som politiet ikke kjenner identiteten til, men som har blitt filmet av videokamera på Skøyen stasjon, er også knyttet til et ran på Majorstuen noen timer før Paltto ble funnet drept.

- Mannen er sentral i saken og det er veldig viktig for politiet å identifisere ham, sier Grete Lien Metlid på pressekonferansen klokka 12.30 fredag.

Les egen sak: Mann etterlyst etter drapet på Majorstuen

Funnet drept

To kamerater forlot leiligheten til Paltto i Arbos gate på Majorstuen i Oslo ved 08-tiden mandag 15. oktober. 24-åringen ble funnet drept noen timer senere.

Familien har nå gått ut med bilde av avdøde Paltto. Han kom fra den lille byen Mysen i Eidsberg kommune, i indre Østfold. Han spilte tidligere fotball i Mysen IF. Da han sluttet å spille aktivt, fortsatte han å være aktiv i apparatet rundt.


Smaalenenes avis skriver at Paltto skal begraves fra Eidsberg kirke torsdag 25. oktober.

«Like kjært som blomster er en gave til Mysen IF, fotballgruppa», skriver familien i dødsannonsen.

«Fra livet til døden er veien så kort, vi kan ikke fatte at du har gått bort. Størst av alt er kjærligheten», skriver familien.

– De har det forferdelig vondt. De har mistet sønnen sin under de mest tragiske omstendigheter. Familien holder sammen og ønsker å få sørge i fred fra omgivelsene, sier familiens bistandsadvokat, Peder Morset, til Smaalenenes avis.

Holdt minnestund

Paltto var del av miljøet i Mysen fotballklubb. A-laget til klubben arrangerte felles minnestund tirsdag kveld, skriver Smaalenenes avis. Jan Tore Bjerkrheim er hjelpetrener laget. Han fortalte om en klubb og spillergruppe i stor sorg.

– Jeg har trent han selv. Da jeg leste nyheten tenkte jeg at det er slikt som kan skje i Oslo. Så fikk vi beskjed om at det handlet om en av våre egne. Det hele er utrolig tragisk, sa Bjerkrheim til lokalavisen tidligere i uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag