RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heikki Holmås fortsatt listetopp for Oslo SV

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Nominasjonskomiteen i Oslo SV besluttet torsdag å gi tredjeplassen på stortingslisten til valget neste år til Olivia Corso Salles etter at Akhtar Chaudhry ikke ville ha plassen. Heikki Holmås beholder førsteplassen med samme flertall som sist, tolv mot sju stemmer.

Akhtar Chaudhry er dermed ute av listeforslaget. Nominasjonskomiteen i Oslo SV måtte bli enig om en ny tredjekandidat i stedet for Akhtar Chaudhry som i likhet med Heikki Holmås vil ha førsteplassen eller ingen plass overhodet. Chaudhry var ført opp på tredjeplass i det opprinnelige forslaget.

Olivia Corso Salles jobber i dag som rådgiver i SVs stortingsgruppe.

- Innstillingen fra nominasjonskomiteen var delt, og et mindretall ville ha Ingvild Reymert på tredjeplass, opplyser Kim-Andre Åsheim, leder av nominasjonskomiteen til NTB.

Ingunn Gjerstad er enstemmig innstilt på andreplass på listen som sist. På fjerdeplass innstiller komiteen på Pål Yasin Ezzari (20). Han sitter i sentralstyret i Sosialistisk Ungdom. Ingvild Reymert ble innstilt på femteplass

Den endelige listen vedtas på nominasjonsmøtet i Oslo SV 4. desember, der alle medlemmer har stemmerett. På dette møtet vil det bli en kampvotering mellom Chaudhry og Holmås, som det ble i 2009 da Holmås vant med et knapt flertall. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere