RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heikki Holmås klarte ikke å bestige Kilimanjaro

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Utviklingsminister Heikki Holmås (SV) ble syk underveis og klarte ikke å klatre opp Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro torsdag. Kona fortsatte turen til topps.

En hostende Holmås befant seg sent torsdag kveld i Moshi og ventet på at kona Sunniva Holmås Eidsvoll skulle nå toppen, skriver ABC Nyheter.

«Sitter og teller ned timene til min kone snart når toppen av Kilimanjaro! Selv måtte jeg gi meg i dag og ta en åttetimers tur ned, fordi jeg fikk bronkitt og ikke fikk sovet en eneste time i natt. Nå antibiotika, astmamedisin og hostesaft. Jeg kommer meg på toppen til slutt!», skrev Heikki Holmås på Facebook torsdag kveld.

Holmås opplyser at kona kom til å nå toppen sent torsdag kveld. Selv har han ingen umiddelbare planer om å forsøke seg igjen.

Paret reiste med et lokalt, kvinneledet reiseselskap. Han forteller at reiselederne valgte å dele teamet slik at kona hans fikk nå toppen selv om han måtte avbryte og vente på henne ved foten av fjellet.

Kilimanjaro ligger nordøst i Tanzania, nær grensen til Kenya, og fjellet er med en høyde på 5.895 meter over havet det høyeste punktet i Afrika. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere