RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Heisann! Pen Genser¿

Sist oppdatert:
-Nei, det er en Cardigan, sa Hans. Denne fredagen var starten på Hans og Håkans dekning av UKEN på NHH.

- Faen jeg vet ikke om jeg orker dette, fortsatte Hans, overpyntede damer med økonomifag, og heisanngutter med holdning.

- Det blir uber-festlig mann! Helt klart verdt en feltstudie, parerte Håkan triumferende uten å la blikket hvile for en stakket stund.

Kløen begynte i Håkan allerede tre timer før start. Utålmodig trippet han rundt hjemme, så mye at Hans kastet inn håndkledet og gikk med på å dra allerede klokken ni. Noe tidlig igjen var to fulle menn ute ved NHH og møtte et festmaskineri oljet som et lyn. Fotografen var på pletten og sørget for at problemer ble fikset umiddelbart med en usedvanlig profesjonell arrangørstab.

Utstyrt med gode ønsker og riktig retning tok karene en sightseeing over åstedet. I kjelleren var det rene labyrinten. Det var vannhull spredt utover hele sonen.

- Pøbb meg her, og pøbb meg der, sa arbeidsgutten Hans, blank i blikket.
- Syke saker! Ikke rart studentene her smiler så øra flytter seg, hoiet Håkan.

Nede i «Campus», som den ene baren i kjelleren kalles lokalt, fikk de to glade guttene ta dyret i nærmere åsyn.

- Se hun på midtbordet i a? sa Hans
- Hæ? Skjønner ikke, virret Håkan før han så det; en blond pappajente satt innerst i baren med en førtis. Hun hadde blåskjorte og v-genser.

- Faen så drøyt! Jeg trodde egentlig ikke det var sant at de så sånn ut! Sa «kulturviteren».

NHH-gutta skal ha kred for at de kan sine saker, nesten nøyaktig på tid var Cardigans på scenen. Underveis hadde Håkan et ”uhell” med en riktig økonomistudine; hun grep tak i skjerfet hans og påstod at han lignet hennes far. Pikken falt sammen.

Hvorvidt det var pinnen Håkan hadde tatt like før, eller den generelle noiaen som medfulgte stedet, var usikkert, men resultatet var en veldig skremt mann som så Cardigans entre scenen i Aulaen.

- Litt mer brokete forsamling i Aulaen enn i resten av bygget, heldigvis, sa Håkan og prøvde å roe egget.
- Det skal være visst, mumlet Hans, flere kvinnfolk med ”wide-load” skilt i ræva her i alle fall.

- Hø hø, men fy faen for en blondinefaktor likevel! (her skal det nevnes at Håkan har en dyp hang til blondiner), sa mannen fra universitetet.

”For what its worth I love you” sang Nina, og gutta var i himmelen. Klokken var knapt tjue over start. Tre karer i slips tok bilde av seg selv med mobilen rett ved siden av våre gutter.

- Jeg er kvalm, klynket Hans
”Live and learn” sang Nina.
De to bartraverne syntes dette begynte å lukte for godt.

- Det er en skala på damer; de som lukter for mye parfyme og de som lukter BO, sa Hans, men det er vanskelig å finne null-punktet.
- Du er en underlig fyr, kom det kontant fra makkeren

- Jo, du ser, kurven er på en måte en omvendt bue, jo lavere utdannelse og alder jo mer parfyme, men i andre enden er det høy utdannelse og alder som gjør utslaget.
- Nåja¿ fin teori, men den holder ikke vann. Her er de høyt utdannet og unge, likevel er det så tykt med parfyme at det er dårlig sikt.

Hans svarte ikke, Nina hadde fanget all oppmerksomhet.

Cardigans sin seiersmarsj gikk videre; publikum var villig med på showet. For å bruke en klisje; ”stemningen var til å sette tenna i parketten av!” Profesjonelt og rutinert dro Nina med sine fire fyrer settet i land nesten nøyaktig en time etter starten klokken 23.00. På ekstra-ekstranummeret sa Nina;

- Nu kjære menner skal ni få; ”here is a new man!”, sang hun.
- Good times, stemte Hans og Håkan i.

Cardigans er et velsmurt maskineri som ikke nødvendigvis er det mest forførende live-bandet, men det er ikke til å stikke under en stol at føttene til de to trappet takten med ekstra innlevelse da «Loosing my favourite Game» kom fra scenen.

Et kvarter over tolv drikker den underlige fyren i Fred Flintstone-kostyme opp glasset sitt og er ferdig. Med skriften ”super ekstra” blinkende på scenen tar genser-bandet tredje entring etter trampeklapp. Cardigans drar i gang en pregløs nach-spiel låt uten mye innlevelse.

- Hva faen er dette for noe drit! Utbryter en sjokkert Håkan.
- Lyden av taxi, melder Hans tørt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere