RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SMADRET BIL: Nicholas René Johansen Kristiansen (18) fortviler etter at krana knuste bilen hans.
SMADRET BIL: Nicholas René Johansen Kristiansen (18) fortviler etter at krana knuste bilen hans. Foto: Therese Larsen (Helgeland Arbeiderblad)

Heisekran smadret bilen til Nicholas

Sist oppdatert:
Uheldig 18-åring da krana veltet i Sandnessjøen.

En heisekran veltet i morgentimene ved Kulturhuset i Sandnessjøen. Krana tippet over, gjorde store skader på flere biler, og landet til slutt rett over rundkjøringen, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Et trist syn

Nicholas René Johansen Kristiansen (18) var skikkelig uheldig med hvor krana landet. Han forteller at han parkerte bilen utenfor Rema 1000 rundt klokken 06.00 i morges. Det var kompiser som ringte og varslet om hva som hadde skjedd.

- Jeg trodde først det var tull, en forsinket aprilsnarr. Men jeg skjønte alvoret da politiet ringte, og da jeg fikk se bilder, sier han til HA.

Hans bil var den det gikk hardest utover da heisekranen veltet over parkeringsplassen. Sannsynligvis må den kondemneres. 18-åringen, som har investert i sin første bil, beskriver det som møtte ham på parkeringsplassen som et trist syn.

KNUST: Bilen til Nicholas René Johansen Kristiansen snudde seg rundt i det heiskranen traff den.


- Det er trist. Jeg er avhengig av bilen for å komme meg til skolen og i forbindelse med jobb. Nå er den helt ødelagt, sier han.

Flyttet flere meter

I tillegg til at fronten på bilen har fått store skader, har den snudd seg rundt og flyttet seg flere meter under selve smellen.

- Jeg parkerte kliss inntil murkanten her, og nå står den andre veien et par meter bortenfor, forklarer en oppgitt bileier.

Ulykken skal ha skjedd da kranen skulle demonteres i morgentimene, men det er uklart hvorfor den veltet.

Kristiansen forteller at han har hatt et kort møte med de ansvarlige på byggeplassen.

SKADET: Flere biler fikk store skader som følge av ulykken.


- Jeg ringte forsikringsselskapet mitt, og de dekker ikke dette. Så jeg håper deres forsikring ordner opp, sier han.

- Det er kjipt, for jeg skal jobbe i helgen. Jeg håper bare jeg får en leiebil i mellomtiden, sier Kristiansen fortvilet.

Ansatt meldte fra

Det var en ansatt fra et av firmaene som jobber på området som meldte fra om ulykken, og kranen sperrer fremdeles veien i rundkjøringen. Det er ikke meldt om personskader.

- Det er tilløp til trafikkaos her. Alle bilene som kommer av ferga, kjører inn på Rema for å snu, sier HA-journalist Therese Larsen.

VELTET: Heisekranen veltet over veien ved denne rundkjøringen i Sandnessjøen sentrum.


Ifølge politiet på stedet skal krana demonteres ganske snart, slik at de kan åpne veien igjen.

Politiet er på stedet for å dirigere trafikken, samtidig som de undersøker saken nærmere. Arbeidstilsynet er også kontaktet.

Ifølge an.no er daglig leder ved GL bygg, Per Kristian Skaret, er på vei til ulykkestedet i bil.

- Det enste vi vet er at kranen har veltet. Kranen blir håndtert på byggeplassen og så fjernet. Utover det kan jeg ikke si noe mer, sier han.

Les flere saker i Helgeland Arbeiderblad

TRAFIKKAOS: Politiet dirigerer trafikken på området siden veien er sperret.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere