RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hekta på puslespill

«Picross DS» viser at en god idè alt som skal til for å lage et bra spill.

(Spillmagasinet): Jeg slutter aldri å bli overrasket over hvor forskjellige spillene jeg blir avhengig av er.

Det forrige spillet jeg ble helt hekta på var «God of War 2» , en actionorgie uten like som byr på fantastisk grafikk og hele tiden holder 230 km/t.

Stort

Nå går det bare i «Picross DS», et spill som fungerer vel så bra på papir eller som nettspill.

«Picross DS» byr på rundt 300 nonogrammer med varierende vanskelighetsgrad, og hvis du noensinne kommer deg gjennom alle de kan du lage dine egne eller laste ned venner sine.

Et nonogram er et puslespill hvor du skal plassere blokker rundt om på et brett og finne et bilde. Det eneste du får vite er hvor mange blokker hver rad/kolonne inneholder og hvordan de skal plasseres, for eksempel betyr «2 1» at raden/kolonnen skal ha en gruppe på to blokker og en som står alene.

Krevende

Resten må du finne ut av selv, noe ihvertfall jeg synes er forferdelig mye vanskeligere enn det høres ut som og ganske kjedelig de første par timene. Jeg fikk det rett og slett ikke til og var på nippet til å gi opp.

Heldigvis sa det plutselig klikk og siden den gang har jeg vært helt hekta og storkost meg. Hvert eneste ledige minutt har gått med til å pønske ut løsninger på de fort vanskelige oppgavene, og for meg er det lite som slår følelsen av å løse et brett og se bildet dukke opp.

Før du spør: Ja, jeg er litt nerd.

Litt dyrt

Som du kanskje allerede har skjønt - hvis du ikke liker å legge hodet i bløt og la det være der en stund er ikke «Picross DS» noe for deg.

I tillegg kan prisen oppfattes som litt stiv for et så simplet spill, rundt 300 kroner koster det.

Alt jeg kan be om

For meg spiller sistnevnte mindre rolle, akkurat som kjærlighet kan glede nesten ikke måles i penger (eller noe sånt). «Picross DS» er utfordrende, stort og kjempemorsomt, og dermed er jeg kjempefornøyd.

Og hvis du er som meg kommer du også til å elske dette og bli helt hekta – du er herved advart.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere