*Nettavisen* Nyheter.

Hektisk direktør-start

VALLHALL (vif.no): Vålerenga har fått to nye direktører. Pål Breen og Jan-Erik Aalbu. Aalbu er allerede i gang for fullt, og har som ambisjon å sikre klubben et sterkt a-lag til tippeligastarten i april.

09.01.07 21:51

Aalbu tiltrådte offisielt i sin nye stilling 2. januar, men startet forberedelsene allerede i desember.

- Det har vært mye å sette seg inn, og jeg har brukt en del tid på møtevirksomhet i desember. Blant annet har jeg gått opp løypa med Petter Myhre og Harald Aabrekk. Vi har sparret og snakket om dagens stall, hva vi trenger og planlagt sesongoppkjøringa og hva vi gjør videre, sier han til vif.no.

Aalbu er også veldig glad for at Myhre nå har signert kontrakten som binder han til Vålerenga som hovedtrener de neste tre årene.

- Jeg trodde hele veien at det skulle ordne seg med Petter, men det var selvfølgelig godt å ha alt på plass før vi starter oppkjøringa til den neste sesongen. Petter har virkelig imponert meg, han er en moderne trener som er faglig veldig dyktig, inkluderende og åpen for input fra sine kollegaer og spillerne sine. Han kommuniserer godt med de rundt seg. Samtidig har han alltid fokus på utvikling, enten det er unggutta eller allerede etablerte spillere som skal utvikles videre.

Ikke handlingslammet
Når det gjelder eventuelle forsterkninger, lover Aalbu at Vålerenga skal på markedet for å forsterke laget før seriestart.

- Jeg ser at mange av konkurrentene våre forsterker, noe vi ikke har gjort foreløpig, men vi kommer på banen. Vi jobber med flere navn, og har kartlagt veldig mye. Vi har en del navn på blokka som vi skal se nærmere på.

- Så langt har vi ikke hatt muligheter til å hente noen, men det betyr ikke at vi har vært handlingslammet. Forberedelsene har vært gjort, selv om midlene ikke har vært der, forklarer han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Aalbu skyter raskt inn at klubben ikke på noen måte sliter økonomisk, selv om midler til overganger ikke har vært til stede.

- Klubben drives med en sunn og god økonomi. Drift, lønn, det vi skal gjøre i sportslig drives på en bra måte, men vi har ikke hatt midler til tunge, store investeringer i forhold til spillere. Nå har vi hatt mye møter med eierne for å se hvor vi står økonomisk, og det ser ut som det løser seg, slik at vi kan forsterke, sier han.

- Vi kan selvfølgelig ikke gå ut å hente hva som helst, men vi har fått en mulighet til å gå ut i markedet for å finne spillere. Det må gjerne være etablerte spillere, samtidig som det må være et utviklingspotensiale der. De skal inn å gjøre en jobb for Vålerenga, men vi må også tenke på at det skal være mulig å videreutvikle de slik at de kanskje kan selges med fortjeneste. Vi kan ikke bare hente spillere vi går i minus på. Det er dårlig butikk.

Åpenhet viktig
Sportsdirektøren ønsker ikke å avsløre navn på spillere det jobbes med, selv om klubben ønsker å fremstå som åpne.

- Vi skal fremstå som åpne og utadvendte, og skal kommunisere godt med supporterne, sponsorene og fotball-Norge. Men, kloke av erfaring må vi vente med å si mye om konkrete overganger, og ikke si noe før noe er klart. Lekker det ut i media kan det komme andre klubber på banen som gir oss konkurranse om en spiller, og prisen kan bli presset opp.

På spørsmål om hvilke spillere klubben ønsker seg før neste sesong, er det noen konkrete posisjoner som skal dekkes.

- Vi ønsker en midtstopper, en sentral midtbanespiller og en kantspiller. Samtidig må vi ta vare på den gode spillerstallen vi har, men må forsterke for å være konkurransedyktige, sier han.

- Jeg føler alle i og rundt klubben er offensive, og alle ønsker å se Vålerenga som en toppklubb. Det er lett å si, men det må også stemme med det rundt, i forhold til rammebetingelser og spillerstallen vår. Vi har like gode forutsetninger til å lykkes som de rundt oss, men det får vi bare til i fellesskap. Vi ønsker å fortsette i det sporet klubben har vært i de siste tre åra, i toppen av norsk fotball. Vi ønsker å representere både i Europa og i Royal League, men kan ikke gi noen konkret målsetning før vi vet hvilket materiale og hvilke rammebetingelser vi har.

Klikk på bildet for å forstørre.

Håper på Johnsen
Ronny Johnsen har prestert godt i sine to år i Vålerenga, og har imponert mange med sitt spill. Sin noe høye alder til tross, man håper han blir med en sesong til.

- Jeg tror ikke Ronny blir med til Anfi del Mar, men jeg ser ikke bort i fra at han kommer ned underveis. Vi ønsker å ha han med denne sesongen, og jeg håper og tror han vil fortsette. Han har prestert veldig godt, har masse kompetanse og erfaring som er viktig for klubben. Vi har mange unge, gode og lovende spillere, og de trenger eldre rollemodeller for å heve seg. Unggutta kan være med å heve laget om de får spille med erfarne spillere rundt seg, vi kan ikke forvente at de skal løfte laget alene allerede nå. Utviklingen til unggutta vil også gå raskere om de får sparre med erfarne spillere, forklarer han.

- Et eksempel er Tore André Flo, som dessverre ikke lykkes som han selv og Vålerenga ville på banen. Allikevel betydde han mye for klubben, ikke minst på feltet. Han har lært bort masse til unggutta i treningsarbeid og treningsvilje.

Wæhler med videre
Ronny Johnsens midtstopperkollega Kjetil Wæhler har i vinter blitt linket til byrival Lyn, som forhørte seg om spilleren. Alt tyder på at han blir i klubben.

- Vi ønsker å ha med oss Kjetil videre, og sa klart i fra til Lyn at vi ikke ønsket å selge. Han er en viktig og god spiller for Vålerenga, som vi har stor bruk for. Vi har heller ikke fått signaler fra Kjetil om at han ønsker seg vekk, og jeg regner med vi ville hørt det fra Kjetil om det var tilfelle. Derfor er saken lukket for vår del, forsikrer Aalbu.

Viktig samarbeid med WANG
Vålerenga har i en del år nå samarbeidet tett med WANG Toppidrett, og har en samarbeidsavtale som strekker seg ut 2008. Allerede nå snakker man sammen for å videreutvikle og forlenge samarbeidsavtalen.

- Samarbeidet vårt med WANG er viktig. Vi ønsker å ha med de videre, og utvikle samarbeidet videre. Det gir oss en kvalitetssikring i forhold til unggutta våre. De får en utdannelse sammen med muligheten til å trene mye fotball. Det er mye å passe på, og dette må vi se på sammen med Wang, men det er viktig at spillerne lykkes både på og av banen, forklarer han.

Må være konsentrerte
Mandag 8.januar Vålerenga seg som kjent på flyet med retning Gran Canaria og Anfi del Mar. To uker med trening og planlegging ventes, og sesongen 2007 er i gang.

- Den jobben vi gjør fra nå og framover bestemmer hvor gode vi blir denne sesongen. Sløver vi nå, får vi dårlige resultater. Det vi gjør hver dag på trening, kvaliteten og konsentrasjonen på hva hver enkelt spiller presterer fra dag til dag, vil være avgjørende for prestasjonene våre framover.

- Vi har et bra opplegg i vinter, med treningsleire og treningskamper mot gode lag. I tillegg skal vi spille Royal League, kamper som betyr noe, og det betyr mye for gutta å spille slike kamper. Det vil gi oss nyttig erfaring og trening før seriestart.

Turen til Anfi del Mar blir også Aalbus første skikkelige møte med spillergruppa i Vålerenga.

- Jeg ser fram til å bli kjent med spillerne. Vi må også snakke mulige forlengelser på de som har igjen kort tid på kontraktene sine. I tillegg vil jeg fortsette kommunikasjonen med støtteapparatet for å se på hva vi skal gjøre framover, sier han.

- Samtidig må jeg holde litt kontakt i forhold til overgangsvinduet som er åpent nå. Det blir å snakke med agenter og klubber i forhold til eventuelle forsterkninger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag