*Nettavisen* Nyheter.

Hektisk fredag for Sparebanken Vest

Foto: Kjetil Alsvik

Det norske kontinentallaget syklet to etapper på samme dag i Olympia Tour.

21.05.11 00:09

Etapperittet Olympia Tour fortsatte med kort fellesstartetappe på 110,7 kilometer fra Elst til Reuver fredag formiddag.

- Den siste flate fellestarten denne uken, gikk som de andre har gått. Stor fart og flere småburdd, uten at noen fikk noe større luke. Vi var aktivt med i dag også, der Frode solberg var i et 14 mannsbrudd, og Filip Eidsheim gikk alene med 25 kilometer igjen til mål. Han fikk kjapt 40 sekunder, men feltet kontrollerte bruddforsøket, og 15 kilometer før mål var han tilbake i feltet.

Inn mot mål var Ole Martin Ølmheim helt fremme da 80 meter gjensto og en topp 6-7-plassering var innenfor rekkevidde - men fikk bråstopp da en kom borti han og tok alle eikene på venstre side av forhjulet. Ole kom seg i mål, men det var så vidt, forteller Morten Hegreberg og legger til:

Blikra var en tur i grøfta i dag (fredag), men det endte godt og etter et raskt bytte av sykkel, kom han greit inn med feltet. Torsdagens mannefall på de siste 3 kilometerne som gikk meget ut over laget, fikk ikke store konsekvenser. Det ble med noen skrubbsår, men alle var OK. Ole Martin fikk det verst, men mot slutten i dag (fredag) viste han at dette ikke spilte noen rolle. Med Filip, Christofer, Ole og Frode involvert var det ikke det den beste avslutningen for oss,

Fredag ettermiddag var det duket for en 12,1 kilometer lang tempoetappe i Reuver.

- Vi kjørte greit igjennom uten de store resultatene. Filip hadde god flyt i starten, men han hadde ikke helt beina, men de er på vei. Christofer har slitt med en vond mage etter Italia-turen med det svenske landslaget for to uker siden, og er ikke helt på på topp, oppsummerer Hegreberg før han forteller videre om det som venter:

- Lørdag 21 mai er den siste dagen og 218,5 kilometer venter. Nå blir det bakker og vi håper på et hardt løp. Vi ser frem til å få litt hardkjør i bakkene rundt Valkenburg. Det er mange av de samme bakkene som i Amstel Gold Race som skal kjøres hvor hele 13 bakkespurter står på programmet.

- Distansen vil også gjøre at det blir stor utskillelse de siste 50 km. Mange er trøtte etter flere dager med stor fart her nede. Vi håper på gode bein, og resultatlisten kan se ganske annerledes ut i morgen (lørdag).

Rittet avsluttes altså lørdag.

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag