Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helblått Storting - sentrum ute

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
For andre dag på rad presenteres en meningsmåling som viser rent flertall for Høyre og Fremskrittspartiet og et sentrum i krise.

Oslo (NTB): Den ferske meningsmålingen i Aftenposten og Bergens Tidende føyer seg inn i et større bilde som er avtegnet i flere meningsmålinger i det siste: Det ser ikke lenger ut til at Høyre og Fremskrittspartiet stjeler velgere fra hverandre.

Les også: Sponheim spår politisk død for sentrum

Tidligere denne uken viste også en Infact-måling i VG rent flertall for Høyre og Fremskrittspartiet. Men i Aftenposten og BT er ikke bare Venstre under sperregrensen, også KrF kryper under.

Målt i mandater ville Høyre og Fremskrittspartiet samlet fått 85 representanter på Stortinget dersom denne målingen hadde vært valg. Det sikrer flertallet med en overvekt på én. I tillegg er KrF inne med to distriktsrepresentanter og Venstre inne med én.

De tre rødgrønne regjeringspartiene ville samlet fått 80 representanter om målingen hadde vært valg, fordelt på 59 til Arbeiderpartiet, 12 til SV og 9 til Senterpartiet. Dessuten er Rødt inne med ett mandat. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!