RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hele 11 jordskred i Troms

JORDRAS: Nødetater jobbet med å redde ut innesperrede personer etter at det til sammen gikk 11 jordskred i Troms.
JORDRAS: Nødetater jobbet med å redde ut innesperrede personer etter at det til sammen gikk 11 jordskred i Troms. Foto: Dag Tore Larsen
Sist oppdatert:
Først ble det meldt om fem ras. Nå viser det seg at det var 11.

En rekke jordras i Troms førte torsdag ettermiddag til at både biler og hus ble omringet av jordmassene.

Det ble først meldt om fem jordras. Fire i Lyngen, hvor 22 personer ble evakuert fra hjemmene sine, og et femte i Nordkjosbotn. Dette sperret både E6 og gammelveien. 

LES OGSÅ:Fem jordras på ulike steder

- Kan ha gått flere ras

Etter at en geotekniker undersøkte rasområdet torsdag kveld, ble det klart at det til sammen har gått hele ti skred i Lyngen. I tillegg til de fire som gikk over veien, ble tre fanget opp av skredsikring lenger opp. I tillegg giikk det tre skred på motsatt side av fjorden.

- Det kan godt hende det har gått flere enn dette også, sier Tor Eilertsen, fungerende stabssjef i Troms poliitidistrikt, til Nettavisen. 

Undersøker fare for nye skred

Nå venter de på at en geolog fra NVE skal undersøke om det er fare for nye ras.

- Per nå er situasjonen stabil, men får vi mer kraftig nedbør vil vi vite om det er fare for enda flere skred, sier Eilertsen. 

Geotekniker fra Statens vegvesen har undersøkt området ved Kjosen i Lyngen. Vedkommende melder om rolige forhold på stedet nå, vannføringen er redusert og det varsles ubetydelige nedbørmengder utover kvelden og natten. 

Tas hånd om

Personene som er evakuert tas hånd om av Lyngen kommune. Ingen personer er meldt savnet og vegvesenet har startet opprydning av veien.

- Noen har flyttet til familie, mens beboere som har behov for det får tilbud om overnatting fra kommunen. De evakuerte fra kjøretøyene vil kunne returnere til sine kjøretøy så snart vegen er ryddet, forteller politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere