RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hele kroppen er dekket av svulster

Chandra Wisnu håper å finne en behandling.

(SIDE2:) Chandra Wisnu var en pen og vellykket tenåring. Som 19-åring kom den første svulsten på huden hans.

Nå er Wisnu 57 år gammel, og klumpene dekker hele kroppen hans.

Ufarlige svulster
Etter at de første svulstene dukket opp, fikk han kallenavnet «Bubble Man» i hjembyen i Indonesia. Klumpene spredde seg, og som 32-åring var hele kroppen dekket.

I begynnelsen av sykdomsforløpet, ble Wisnu forsøkt behandlet av en rekke leger og hudleger. Han fikk vite at lidelsen var genetisk.

Klumpene oppstår trolig på grunn av en feil i nervesystemet som gjør at ufarlige svulster utvikles på huden og knoklene, skriver The Sun.

- Folk er redde
Da ingen av behandlingsmetodene fungerte, ga Wisnu opp. I stedet lærte han seg å leve med lidelsen. Men det er ikke bare lett.

- Folk er redde for det grusomme ansiktet mitt, og bekymret for at de kan bli smittet av lidelsen. Så i stedet unngår jeg folk, jeg går sjelden ut, bortsett fra når jeg skal hente datteren min på skolen. Og når jeg går ut, dekker jeg til hodet og ansiktet, for jeg vil ikke at vennene til datteren min skal erte henne, sier han til News.com.au.

Det er bare noen få kjente tilfeller av hudlidelsen i verden.

Rammer barna også
Wisnus håp er å finne en kur mot lidelsen, først og fremst fordi to av hans fire barn nå er i ferd med å utvikle de samme klumpene på huden som han har.

Nå har Wisnu stilt opp i en dokumentar på TLC - «Bubble Skin Man» - som vises 20. juni. Kanskje den økte oppmerksomheten på ham og lidelsen kan hjelpe ham med å møte noen som kan behandle ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere